Už tu vyšlo několik článků, kde se rozebíraly ceny výrobků. Přesto se spousta lidí stále podivuje nad "vysokými" cenami o proti konkurenci. Ano je hezké, když se někdo věnuje své zálibě a nabízí své výrobky dál, bohužel ale, někdy i hodně pod cenou. A že jsou některé kousky opravdu povedené a konkurenceschopné, ale...  leckdo si neuvědomí, že pokud jste osoba samostatně výdělečně činná, musíte si sami ze svých nákladů platit nejen materiál, provizi, prezentaci, sociální a zdravotní pojištění, ale taky čas, který samotnému výrobku věnujete (nebo-li čas ztrávený v práci) a do toho zahrnout i dovolenou, nemocenskou, případně i ošetřovné a ten kdo je plátcem DPH jako já, tak ještě zohlednit odvod 21% státu z každého prodaného výrobku. To jsou jen ty základní výdaje...

A jsme u toho. Každý z nás chce mít svou práci náležitě oceněnou. Osoba samostatně výdělečně činná je odkázána pouze sama na sebe a na svou živnost, respektive na to, kolik svých výrobků prodá. Jsou tedy tyto výrobky opravdu drahé?  Je na každém z nás, jak se k tomu postavíme. Já osobně nakupuji na Fleru velmi ráda a často. Najdu tu vždy ten správný dárek nebo něco jedinečného na sebe a ráda za to samotnému výrobci zaplatím cenu, jakou si zaslouží. Sama jsem živnostník, a přestože mým hlavním zaměřením nejsou rukodělné výrobky, tak i jejich výroba a prodej jsou součástí mého celkového výdělku.

Držím proto palce všem současným řemeslníkům a rukodělným výrobcům, kteří si své práce váží a umí ji náležitě ocenit. Není to lehká doba. Přesto věřím, že se udrží a my tak neztratíme možnost získat pro sebe i své blízké originální kousek do svého šatníku, koupelny, domácnosti... nebo možnost koupit si nějakou dobrotu, kosmetiku, šperk... , co jinde nenajdeme.

A tady je alespoň malá část toho, čím jsem díky Fleru udělala radost sobě i svým blízkým.

image    image     image 

image     image     image

image     image     image

image     image     image  

image     image     image  

image     image     image

image     image     image

Děkuji za vaši práci a držím palce všem rukodělným výrobcům, co si sebe i své práce váží. Ať se stále daří... Štěstí