... stačí si vymyslet téma soutěže ;)

Byla, nebyla jedna meziklubová soutěž.Každých pár týdnů jeden klub vymyslel téma k tvoření a všechny kluby mezi sebou soutěžily. Byl, nebyl jeden modrý a tyrkysový klub. Sešla se v něm poměrně různorodá směsice žen, kterou zpočátku dohromady pojila jenom barva jejich loga. Postupně je ale začal pojit i veselý a tvůrčí duch, možná i trochu rebelská povaha...

Když na nás přišla řada a měly jsme vymyslet téma dalšího kola soutěže, tak nápady se jenom hrnuly. Daly jsme jich dohromady přes dvacet. Už nevím, která z nás (ale dohledat by to jistě šlo) napsala, že téma bez šperků by bylo pecka. Vím jistě, že ta nápaditá žena jsem nebyla já, což mě mrzí. Ten nápad totiž stál za to.

Většina modrého a tyrkysového klubu vyrábí bižuterii a šperky. Předchozí kola nás často reprezentovaly šité šperky, naše nejúspěšnější želízka v ohni. Bez šperků - to je ONO. To je výzva! To je provokace, radost ze hry. To je to, co nás nažhavilo a rozhýbalo.

Vybraným tématem soutěže tedy byla Secese bez šperků. To bylo tóčo... bouře a naštvané maily. Odpor a výkřiky o konci soutěže. Srovnávání s totalitou. Žádost na hlavní správce, ať si nás trochu srovná do latě. Ke cti většině soutěžících však musím připsat, že po nějakém tom brblání a zakroucení hlavou vzali naše téma tak, jako my. Zahodili korálky, kleštičky, perličky, prohledali internet, pročetli o secesi, co šlo... a zkusili to.

Za celý náš klub děkuji všem, které to pochopily. Které se chopily "divného tématu" jako tvůrčí výzvy.

Díky všem, tohle kolo opravdu stálo za to {#emotions_dlg.rose2}

A jak se tématu chopil náš klub?

Marth a její paraplíčko

Chimeara s věšteckou koulí
Luccina s hedvábnou šálou
Drakoplšova Secesova
Pletená taštička od Bakulin
Secesní Polívkův dům od Perutýnky
Vánoční stromeček od Katýska-Katýska
Jolanettina secesní panenka
Háčkovaná kabelka od Plávky
Klimt na hedvábném šátku od Lucanky
Secesní zrcátko od Balen
Klimtova láhev od Salome
Secesní rande s MTM

Žába od Angel Cat

 

 

Kdo máte zájem hlasovat, zde probíhají líté boje v secesním bezšperkovém kole :)

Meziklubového soutěžení se účastní jenom tři výrobky z klubu, což bylo tentokrát převelice těžké vybírání...

 

* Titulní foto - Louis Welden Hawkins, zdroj