Pryskyřice je krásná záležitost. Lze z ní vytvořit vše, nač si jen vzpomenete. A to já ráda! Jenomže není pryskyřice jako pryskyřice. Obzvláště, pokud si začátečník pořídí pryskyřici, se kterou je práce spíš opruz než zábava, navíc s výsledky vhodnými tak akorát pro koš, snadno jej to odradí od dalšího tvoření. A to je škoda!

Ani moje začátky s pryskyřicí nebyly jednoduché. Začínala jsem s pryskyřicí od značky Gédéo. Vybrala jsem si ji kvůli hezkému obalu :) A musím říct, že jsem si ji nejdříve pochvalovala. Pracovalo se s ní moc hezky, netvořila bublinky... Super, myslela jsem si. Jenže... Jen málokterý výrobek se z týhle pryskyřice povedl. Některé šperky zůstaly lepkavé, jiné kousky vytvořily v pryskyřici mapky. "No, to asi bude rukama," říkala jsem si. A pořád to s ní zkoušela dál a dál. V momentě, kdy jsem ale zákaznici chtěla poslat náušnice a ony byly celé popraskané, mi došla trpělivost. Přestože po výrobě byl výrobek v pořádku! Bez mapiček, nelepkavý... Po dvou měsících úplně rozpraskaný!!! A s drahou pryskyřicí Gédéo jsem skončila.

Na druhý pokus jsem sáhla po pryskyřici od značky Cléopatre. Tato značka vyrábí pryskyřici přímo na šperky, která imituje sklo. Navíc slibuje nižší tvorbu bublinek... No ne!!! Samotná práce s touhle pryskyřicí byla prostě peklo. Zaprvý... samá bublinka... A nezbavila jsem se jich, ať jsem dělala, co jsem dělala. Tuhle pryskyřici jsem míchala třikrát. A vždy se stejným výsledkem. No, někdy ty bublinky mohou vypadat hezky... Ale samotná práce... PEKLO!!! Pryskyřice není tekutá, ale spíše gelovitá. Rychle tvrdne. No, všechno jsem s ní zapatlala. Lepivý jak med. Nervy v háji. Výsledky žádný.

Tady už jsem s pryskyřicí chtěla skončit. Jakože úplně! Ale pak jsem narazila na e-shopu koralky.cz na pryskyřici přímo od nich a řekla jsem si, že to teda ještě zkusím. Díky všem bohům!!! Tahe pryskyřice je úplně bezvadná. Krásně se s ní pracuje. Netvoří bublinky. Dobře schne. Práce s ní je opravdu zábava :)

A co vy a vaše první pokusy o tvoření (ať už z pryskyřice nebo čehokoliv jiného). Šlo to hned hladce, nebo jste také zápasili?