Tentokrát Vás nechám nahlédnout pod pokličku do slova a do písmene:) Protože byt plný odstřižků, barviček, štětců a podobného nepořádku stojí manžela nějaké to zaříkání (nemluvě o tom, že se často tvoří na úkor vaření), je čas od času potřeba situaci vyžehlit a drahé polovičce UCPAT PUSU (taktéž doslova a do písmene).
Byl by asi hřích, když už jsem probudila Vaše chuťové buňky, nezmínit recept.
Ingredience:
Piškot: 1 hrnek hladké mouky, 1/2 hrnku bramborového škrobu, 4 vejce, 1 hrnek cukru, 1 balení vanilkového cukru, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 6 lžic vody
Krém: 3 balíčky vanilkového pudingu, 1 litr mléka, cukru kolik Väše tělo snese, 1 kysaná smetana
V jedné nádobě vyšleháme bílky se špetkou soli, ve druhé žloutky s cukrem. K vyšlehaným žloutkům s cukrem postupně přidáváme vodu, prosetou mouku, prášek do pečiva a nakonec RUČNĚ vmícháme sníh z bílků. Korpus upečeme dorůžova a po vychladnutí natřeme pikantní marmeládou.
Z mléka a pudingu uvaříme hustý krém, do kterého nakonec vmícháme kysanou smetanu. Krémem potřeme korpus.
Nakonec ozdobíme ovocem a zalijeme želatinou.
TIP: Fantazii se meze nekladou a tak zkuste do svého dílka zakomponovat také pár květin namočených v želatině.
Dobrou chuť;)