Tentokrát Vás nechám nahlédnout pod pokličku do slova a do písmene:) Protože byt plný odstřižků, barviček, štětců a podobného nepořádku stojí manžela nějaké to zaříkání (nemluvě o tom, že se často tvoří na úkor vaření), je čas od času potřeba situaci vyžehlit a drahé polovičce UCPAT PUSU (taktéž doslova a do písmene).  

 

Byl by asi hřích, když už jsem probudila Vaše chuťové buňky, nezmínit recept.

Ingredience:

Piškot: 1 hrnek hladké mouky, 1/2 hrnku bramborového škrobu, 4 vejce, 1 hrnek cukru, 1 balení vanilkového cukru, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 6 lžic vody

Krém: 3 balíčky vanilkového pudingu, 1 litr mléka, cukru kolik Väše tělo snese, 1 kysaná smetana

V jedné nádobě vyšleháme bílky se špetkou soli, ve druhé žloutky s cukrem. K vyšlehaným žloutkům s cukrem postupně přidáváme vodu, prosetou mouku, prášek do pečiva a nakonec RUČNĚ vmícháme sníh z bílků. Korpus upečeme dorůžova a po vychladnutí natřeme pikantní marmeládou.

Z mléka a pudingu uvaříme hustý krém, do kterého nakonec vmícháme kysanou smetanu. Krémem potřeme korpus.

Nakonec ozdobíme ovocem a zalijeme želatinou.

 

TIP: Fantazii se meze nekladou a tak zkuste do svého dílka zakomponovat také pár květin namočených v želatině.

   

 

Dobrou chuť;)