Spolek FAKT-UM je skupinka tvůrců z Benešovska, Vlašimska a okolí, kteří se poznali díky fler.cz. Pracovně vystupujeme pod názvem Spolek Fakt-Um a rozhodli jsme se ukázat všem, že i v našem regionu jsou tvořiví lidé, kteří své řemeslo nebo techniku FAKT  UMí. Proto společně organizujeme prodejní jarmarky.

Naše logo představuje naše šikovné ruce a palec nahoru napovídá, že to FAKT UMíme!

Spolek Fakt-Um byl dne 12. 11. 2012 oficiálně zaregistrován jako občanské sdružení. Naše jméno je nyní Spolek Fakt-Um, o. s., stanovy spolku jsou opatřené doložkou Ministerstva vnitra o provedení registrace a přidělení identifikačního čísla – IČO: 012 234 11.

LISTOPADOVÝ KREATIVNÍ ŠRUMEC V BENEŠOVĚ A VLAŠIMI

Spolek FAKT-UM, o. s., i letos podpoří kulturní život na Vlašimsku a Benešovku. Šikovní tvůrci sdružení pod hlavičkou Spolku Fakt-Um, o. s., to svoje řemeslo FAKT UMí a představí se na kreativních jarmarcích v Benešově a Vlašimi. Návštěva jarmarků poskytuje hned několik výhod: Získáte jedinečnou možnost být součástí přehlídky ručně vyrobených originálů, nakoupíte neobyčejné a unikátní vánoční dárky pro své blízké, uvidíte ukázky řemeslných technik přímo na místě a podpoříte snahu Spolku FAKT-UM představit rozličnou ruční výrobu široké veřejnosti.

Již druhý Podblanický kreativní jarmark ve Vlašimi a Benešovský kreativní jarmark jsou jediné akce v regionu zaměřené na řemeslnou výrobu. Každý si přijde na své. Budete moci obdivovat i zakoupit šperky všeho druhu, bytové dekorace, hlavolamy, keramiku, ryté a malované sklo, vitráže, pletenou, háčkovou i šitou módu, módní doplňky, a mnoho a mnoho dalšího.

Věříme, že vás pozvánka na Benešovský i Podblanický kreativní jarmark zaujala a uvidíme se buď v sobotu 16. listopadu 2013 v aule Benešovského gymnázia nebo 23. listopadu 2013 v Kulturním domě Blaník ve Vlašimi.

Cíle sdružení jsou:
• Sdružování osob se zájmem o ruční práce a vlastní tvorbu;
• Zviditelnění a přiblížení řemeslných technik široké veřejnosti;
• Podpora, propagace a popularizace řemeslníků a výtvarníků;
• Rozšíření možnosti vhodného trávení volného času dětí, dospělých osob i celých rodin;
• Spolupráce s neziskovými organizacemi a zástupci veřejné správy v příbuzných oborech;
• Úsilí o originalitu a maximální kvalitu námi pořádaných akcí i rukodělných výrobků;
• Předávání a rozšiřování zkušeností a dovedností v různých oborech;
• Realizace kreativních projektů s pomocí grantů a sponzorů;
• Náplň činnosti sdružení neslouží k zajištění výdělečné činnosti.