Věčná otázka o tom, proč se vůbec zajímat o nové šaty. Vlastně to není potřeba, vůbec. Jediné, k čemu to je, když chcete jednoduché kouzlo, jak si zlepšit život. Vyzkoušela jsem mnohokrát sama na sobě. Když na sobě mám "co dům dal", jsem nenápadná, takové to, jak popadnete první triko a první kalhoty, vlasy jen tak prohrábnete hřebenem, vypadáte jako americké celebrity, když je obvykle vyfotí na procházce se psem a ony se fotit vůbec nechtějí. Jdou nakoupit, nebo prostě jen tak někam vyrazily a nedaly si záležet. To je rozdíl. Určitě byste nehádali, že často plní stránky časopisů. Ten rozdíl je pár detailů, kterým se věnuje pozornost. Pominu teď ty nejdůležitější, jako je čisté oblečení, které je v pořádku.

Strašně často se mě na to někdo ptá, jaký to má význam. Sama jsem zjistila, že když se o sebe starám, vyberu si, co si vezmu na sebe a vím, proč (důležité) jsem si vybrala zrovna tohle, ostatní se ke mně chovají prostě líp. A to přesně o tolik, kolik péče jsem tomu věnovala já.

Když jsem si vzala košili a přiléhavé business kalhoty, střevíčky,  natočila vlasy, decentně, ale pečlivě se nalíčila, vždycky to byl zásadní rozdíl. Najednou se na mě dívali lidé na ulici, víc kluků mě pozvalo na rande, číšníci byli tak nějak milejší. Tehdy mě to docela překvapilo, ale zjistila jsem, že je to tak nějak pravidlo. 

Šaty, rovný postoj a střevíčky na podpadku vás pošlou do lepšího života. (A ano, taky nejradši nosím tenisky, tričko a džíny).