Každé dítě je pro svou mámu jedinečné a vzácné. Jsou však děti, kterou jsou tak nějak "vzácnější". Tyto "vzácné" děti se totiž narodily s některým ze vzácných onemocnění, onemocnění, které postihuje méně než jednu osobu ze 2000. O většině z nich nemáme běžně vůbec žádné povědomí, nicméně více než polovina těchto onemocnění bezprostředně ohrožuje člověka na životě nebo způsobuje invaliditu. Péče o takto nemocné děti je nejen náročná, ale také velice nákladná.

Občanské sdružení MeToDěJ sdružuje rodiče takto nemocných dětí, pořádá sbírky, podporuje dětskou metabolickou jednotku v Praze na Karlově, kterou si každé takové dítě projde, zpravidla několikrát. A vůbec se snaží, aby život těchto vzácných dětí byl alespoň o něco jednodušší.

Já jsem se za Ponožkáčky rozhodla také pomoci a několik Bubáčků už se těší do předvánoční aukce OS MeToDěJ až si najde nové postýlky a pomůže vydělat sdružení nějaké penízky pro děti.

Líbí se Vám myšlenka pomoci dětem? Můžete se také přidat! OS MeToDěj sbírá do aukce rukodělné výrobky ať už obrázky, dekorační předměty zdobené ubrouskovou technikou, pletené a háčkované věci, keramiku, věci z proutí a pedigu, v podstatě cokoliv co je pěkné a povzbudí návštěvníky předvánoční aukce k přihazování.

Děkuji za Váš čas při čtení tohoto blogu a za Vaši pomoc, ať už se jakkoliv rozhodnete zapojit. Více informací najdete  zde

image