Co budeme potřebovat:

  • 1 uzené tofu
  • 1 hrnek bulguru
  • 10 středních čerstvých žampionů
  • 10 plátků sušených rajčat v oleji
  • hrst rukoly
  • sladká chilli omáčka (já použila od exotic food)
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup:

Nejdříve připravte bulgur. Bulgur se vaří v poměru 1:1. Dříve než dáte bulgur vařit pořádně ho propláchněte pod tekoucí vodou. Bulgur vařte podle návodu. Zpravidla 10 minut vaříte, a 10-15 necháte dojít pod pokličkou.Žampiony oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Sušená rajčata také nakrájíme na malé kousky. Tofu rozpulte a nakrájejte na kostičky. Ve woku nebo hlubší pánvičce rozpalte olivový olej. Přidejte žampiony a lehce opečte. Přidejte rajčata a kousky tofu. Nechte 10 minut smažit. Přidejte tři lžíce sladké chilli omáčky. Osolte a opepřete. Směs stáhněte z plotýnky a ještě přidejte najemno nakrájenou rukolu a lehce zamíchejte. Servírovat můžete na dva způsoby. Buď každé zvlášť, tedy samotnou směs s tofu a k tomu vedle přílohu bulgur. Anebo vše ve woku promíchejte a servírujte na způsob rizota. Já osobně mám radši tu druhou variantu.

image