Hezký den,

pracovní klub O krok napřed Vám postupně představí své šikovné členy. Pokochejte se parádními handmade výrobky. Jako první Vám představíme :

PetaKnit

1. Jak jste se dostala k tvoření?

Háčkovat a plést jsem začala asi zhruba v 10ti letech. Naučila mě to moje teta. Ale na úroveň jako jsem teď jsem se dostala postupem let a zkoušení různých věcí :)

2. Co Vás přimělo prodávat zde na Fleru?

Prodávat na Fleru jsem se rozhodla loni na Vánoce potom, co jsem měla hodně zakázek. Opravdu hodně, až šla stranou lehce i domácnost. Ale objednávky jsem měla jen domluvou na Fb a né vždy se pak ti lidé ozvali a mně čepice zůstávaly ležet doma. To mě naštvalo a řekla jsem si, že to budu dělat už takhle oficiálně a buď lidi budou chtít a nebo ne. Zatím jsem tedy moc spokojená. Jsem zvědavá na letošní zimní sezónu, ale pomalu už se to zase začíná rozjíždět a mně chodí objednávky :)

3. Kde tvoříte? Jak vznikají Vaše výrobky?

Nejvíc pletu nebo háčkuji doma v obýváku na gauči u televize :) Ale když někam jedeme s rodinou, pletení si beru s sebou a pletu i jinde :). Dřív, když jsem chodila do práce a nebyla jsem na rodičáku, jsem hodně háčkovala i v práci, když jsem měla třeba půl hoďky času než mi přijde zákaznice :)

4. Kolik času tvorbě věnujete?

Pletu vždy chvilku ráno, když vstaneme s dcerou. Když spí po obědě, tak celou dobu :-D a večer, když usne. Někdy i v průběhu dne, když je ošklivý počasí a jsme doma :) myslím, že tvořím celkem dost. Nevadilo by mi tvořit od rána do večera, ale to bohužel už nejde :)

5. Čím se necháváte inspirovat?

Inspiraci hledám hodně na internetu. Nejvíc pinterest a instagram. Kolikrát si dám k sobě jen klubíčka a hned vím, jak zkombinovat barvy. Snažím se brát i ohled na to, jaké barvy nosí děti v mém okolí. Ale i tak si pak jedu spíš podle sebe. Kolikrát mi přijde, že se lidi bojí víc výrazných barev a chodí spíše usedle. Já zase barvy miluji, tak z nich musím tvořit :)

6. Co považujete za svůj největší úspěch?

Nějvětší můj úspěch považuji za to, že se mi loni ozvala jedna zpěvačka dívčí skupiny v 90. letech (moje oblíbená skupina v té době :)) a chtěla po mě uplést čepku se šálou pro svojí dceru :) To jsem měla neskutečnou radost. A pak jsem dělala ještě set čepice a šály pro primabalerínu Národního divadla :)

7. Na které zboží jste hrdá, které je Vaše TOP?

Já se teda rozplývám nad každým mým kouskem. Vždycky se ptám doma, co na to řikají, že já jsem z toho nadšená. Nejvíc vedou zimní pletené čepice s copánky pro holky. (ty během týdne dám konečně do obchodu)

8. Jste kovářova kobyla?

Jsem kovářova kobyla. Dceři naštěstí své čepky dávám. Ale přítel už mě od loňska urguje, jestli mu upletu jednu čepku, kterou jsem mu upletla už dřív, že jí rád nosí a už jí má onošenou z práce. Já na ní prostě nemám čas :-D na pro sebe už vůbec ne :-D

9. Jaké máte plány na příští rok?

Mé plány jsou už na tuto zimní sezonu 17/18. Chtěla bych mít v nabídce větší výběr čepic jak pro děti, tak i pro dospělé. Chtěla bych mít v nabídce i rukavice pro děti a dospělé a i bačkůrky pro děti. Ale zatím to nestíhám, tak jak bych chtěla :-)

a rychlé otázky na závěr?

káva / čaj  - káva

sladké / slané  - sladké

kniha/film  - film

les / moře   - les

černá/bílá  - černá

Děkuji Péti za rozhovor :) 

                                                                                                        Článek pro Vás připravila Katy scrap