Když se sejde kombinace zajímavých dekorativních knoflíků  a washi pásek, mohou z toho vzejít zajímavé koláže...

Potřeby a pomůcky:Koláže z knoflíků a washi pásek

- karton, lepenka

- nůžky, tavná pistole

- zajímavé knoflíky

- washi pásky

- tužka, pravítko

- šídlo nebo nůžky na manikůru na děrování, děrovací kleště

- vitrínové rámy

(jsou to krabičkové rámy, kde můžeme zarámovata a zasklít i prostorné objekty)

 

Jak na to:

Vystříhneme si z kartonu jednoduché tvary menší než rozměr vitrážového rámu. Tvary můžeme polepit natrhanou washi páskou. I olemovat páskou z boku. U kulatých tvarů, např. u srdce, je lepší olemovattvar pomocí menších kousků pásky.

 

Koláže z knoflíků a washi pásek

Koláže z knoflíků a washi pásek

 

 

 

 

 

 

 

 

Vezmeme knoflíky, které by měly ladit s páskou, a rozmístíme je do libovolné kompozice na destičce. Pokud máme obyčejné knoflíky s dírkami, můžeme je hned nalepit. Použijeme oblíbené lepidlo(dala jsem Herkules) nebo můžeme lepit pomocí tavné pistole.Koláže z knoflíků a washi pásek

U ozdobných knoflíků s očkem vzadu, bude potřeba udělat do kartonu

dírky.Děrovačkou to jde jen po obvodu, bude lepší dírky propíchnout šídlem nebo jiným nástrojem. Je to jedno, dírky pod knoflíkem nebudou vidět.

Já jsem se tedy u srdce snažila děrovacími kleštěmi dostat i více dovnitř, na max., jak to šlo. Šídlo nebo něco podobného poslouží dobře...

 

Koláže z knoflíků a washi pásekKoláže z knoflíků a washi pásekKoláže z knoflíků a washi pásek

 

 

 

 

Hotové nazdobené kartičky přilepíme na kartonovou podložku o velikosti rámu. Pokud chcete, aby obrázek mírně odstával, což se do vitrínového rámu hodí, nalepte mezi podložku a destičku třeba kousek silnějšího kartonu. Pokud máte obrázek nazdoben knoflíky s očkem, obrázek stejně bude trochu odstávat. Nakonec obrázek vložíme do rámu. Vitrínový rám je na takové objekty, jdoucí do prostoru ideální.

Koláže z knoflíků a washi pásek

A co s washi páskami uděláte vy?