Ze všeho nejdříve bych Vás chtěla informovat, že všechny kamínky od mě jsou již dokonale vyčištěny a nabity pozitivní energií, sluníčkem, případně úplňkovým měsíčním svitem, takže níže popsaný postup nemusíte provádět ihned, ale stačí pouze pro obnovení jejich nádherných vlastností po použití. :-)

Když si domů přineseme jakýkoliv kamenný šperk, přívěsek, náramek, nebo samostatný krystal či geodu, je nutné je pro jejich dokonalé působení očistit a "naladit" na naší vlnu. Díky následujícím 4 jednoduchým krokům se to naučíte i vy! Přeji Vám mnoho radosti s Vašimi kamínky.

1. Ze všeho nejdříve je nutné kámen očistit od všech negativních energií a emocí, které se v něm nasbíraly. Ideální je omýt ho pod proudem pramenité vody. Druhou možností je nechat kámen klidně i několik dní v misce s pramenitou vodou, kterou pravidelně měníme.

2. Po této základní očistě následuje nabití kamene. To se provádí na sluníčku. Pozor na citlivé druhy kamenů jako např. tyrkys, nebo fluorit - vždy nabíjíme na nepřímém slunci, jinak hrozí vyblednutí barev.

3. Kameny můžeme také nabíjet na jiných kamenech. Ideální pro toto jsou velké krystaly křišťálu nebo geody achátů, ametystů...

4. Jako poslední nám zbývá se se svým kamenem "sžít". Pohodlně se usaďte, pusťte si oblíbenou relaxační hudbu, můžete k tomu zapálit vonnou tyčinku a vezměte kámen do svých dlaní. Cítíte, jak se kámen pomaličku zahřívá vaším tělesným teplem, jak jeho jemné vibrace proudí do vašich dlaní a pomalu se rozlévají vaším tělem... Zůstaňte v této pozici tak dlouho, dokud Vám to bude příjemné.