Otisky. Široké, volné, inspirativní téma. Co vše se může otisknout?

Razítko na formulář, list na výkres, matrice na karton, bota do bláta, tlapka do sněhu, báseň do podvědomí, zážitky do sna...

Pojďme se podívat, jak toho téma zpracovali malíři z malířského klubu. (řazeno tak, jak díla přicházela).

 

Lenulka1

image

image

image

image

 

888

Jako ryba ve vodě

image

Atelier.ap

Strážce krajiny

akryl na sololitu

mořský koník dělaný technikou otisku

image

 

Agrafa

image


Miaha

Malá mořská

image

Holky, už je čas

image

 

Jitka Studénková 2D

image

Svět v oprýskaných rámech obrazů

image

 

Bursikova.Kaca

Naše stará Blažková - inspirace říkankou Miloslava Jágra. Nějak se mi otiskla do paměti.

image

 

E-zaba

Modromodrý svět

A přišla zima. Den je krátký a vzpomínky na podzim se vytrácí. Přes den se slunce odráží v tisíci krystalcích čerstvého sněhu a vzduch je ostrý jak břitva.Doma čekají poslední zbytky vánočního cukroví, teplo krbu a horký čaj s rumem a rozinkama. Děti už dávno spí a vyšel bledý měsíc. Rozlil svoji zář nad zamrzlou krajinou a vše vypadá jak v pohádce. Tisíce hvězd svítí nad hlavou a odráží se v krystalcích ledu. Od pusy jde pára jak z komínu lokomotivy za starých časů. Ticho je téměř dokonalé. Mrzne až praští a teplo domova za zády volá zpět.  Zpět do náručí tepla a světla s kouskem zimní noci na polštáři. Aby vzpomínky zůstaly čisté a jasné, jako hvězdy nad hlavou v temné polární noci.

image

 

Pančí

image

image

image

image

image

 

Marmizen

Mám za sebou už po tretí raz opakovanie rovnakého sna. Letím dolu schodmi. Na prízemí nášho bloku vrazím do hnedej ošmatlanej steny a rozbijem si nos. Zabolí. Začnem sa hystericky smiať. Ešte chvíľu zostanem rozjarená sedieť smerom k stene a hľadieť na malý červený fľak. Fascinuje ma. Vyťahujem z vrecka balík vreckoviek. Cítim, ako sa mäkkosť papiera stráca vo vlhkej krvi, vyberám teda ďalší. A ďalší. Až miniem posledný z balíčka, zalepím ho vedľa ostatných deväť. Na stene (sa) držia neskutočne. Držím sa i ja. Úžasu z čerstvo skomponovanej spontánnej krásy. Prvé al secco v našom ošarpanom bloku. Jediné al secco v celej ulici. Strčené do otvorených makových hlávok.

Kompozícia monotypií na kvalitnom akvarelovom papieri v kombinácii s akvarelovou maľbou a zelenou fixokresbou.

image

 

Lucie VV

Akupunktura Země

Mé otisky jsou z papírových tvarů na plátno; tento způsob práce používám často, nejen při příležitosti naší výstavy a nejen při práci s textilem. Líbí se mi, že výsledkem není jednoznačný tvar, jen náznak zachovávající prostor pro fantazii; divák pak může jako bonus objevovat věci, kterých si ostatní (a třeba ani autor :) nevšimli.

image

 

ChilliArt

japonské znaky pro podzim a zimu natištěné spolu se sluncem na akrylových rukavicích

image

 

Anerin

Podzim sice nyní není aktuální, ale já ho miluji. Stíny, barvy, mlhy, tajemno a zámlky, ostré slunce co natahuje své paprsky zpod mraků těsně před západem a příroda ty poslední odlesky hltá, tuší zimu, i já lačním po tom kontrastu světla a stínů, malé chvíle před umrtvením, tak to mám opravdu ráda.

image

 

Angel Cat

Otisky mých nočních můr

akryl na plátně

image