Tvořím ráda a to už od dětství. V souvislosti s Flerem jsem získala rozhled a také nadšení pro šitý šperk. Díky skvělým šperkům, které jsou prezentovány na Fleru, jsem dostala velkou chuť a elán ušít také svůj vlastní šperk. A jelikož jsem také blázen i do minerálů, tak jsem je chtěla vkomponovat do šperku s korálky.

Moje prvotní představa velkého šitého šperku byla vytvořit náhrdelník ve tvaru motýla. A když jsem začala obšívat plát řezaného karneolu a spojovat s dalšími korálky, tak z původní představy motýla vznikl nakonec jiný „kreativní tvar“ a tím pádem i můj vlastní první velký šitý náhrdelník. Nazvala jsem ho „Hnědá kombinace s karneolem“, vložila na Fler a šperk je již prodaný.

image

 

Pak jsem ještě vytvořila další dva náhrdelníky podobného tvaru na přání zákazníka, ve fialových tónech s kombinací korálků, achátů a ametystů. Musím se přiznat, že první náhrdelník s karneolem mi dal hodně zabrat a říkala jsem si, že podruhé už ho asi neušiju znovu. Ale díky zákaznici, jsem si řekla proč ne? A nakonec jsem to zvládla. Tvořím totiž hodně z vlastní představivosti, nedělám si nákresy, a proto bývá konečný výsledek někdy kreativně zajímavý. Nazvala jsem je „Fialová kombinace s acháty a ametysty“ a „Paví oka“, k nimž jsem vytvořila i náramky.

image

image

 

 

Vytvořený náramek k "Fialové kombinaci..."

image

 

Můj obdiv patří i kreativním šperkům členek klubu „Fler Beadweaving Team“, do kterého jsem se přihlásila.

Nejvíc mě těší, když se mé dílko líbí a zaujme. A tím pádem mohu dělat radost sobě i druhým lidem. To je hlavně moje srdeční záležitost – tvořit srdcem a obdarovávat srdce druhých…

A jaké jsou vaše příběhy ... ?