Ze všech stran slýchávám, jak lidé nesnáší svátek sv. Valentýna, protože je to americký svátek a protože k oslavě lásky není třeba takových oficialit a svátku, a že my máme první máj, a že je to konzumní (prosím vás, a jaký svátek dneska není konzumní?:) a kdesi cosi.

ALE - kdo z nás vevnitř tajně nedoufá, že si na něj zrovna v tuto dobu jeho drahá či drahý vzpomene a udělá mu radost byť jen polibkem?

 

   

"Tanec kopyt"  a  "Zamilovaní (ze série Koňský Tarot)"

 

Přijde mi, že tohle všeobecné "hejtování" čehokoliv zavání zpruzeností lidí obecně. A POCITEM NEMILOVANOSTI. Protože se cítíme nedostatečně milováni, tak nás oslava lásky dráždí. Nesnášíme pocit, že někdo jiný by se měl radovat z lásky, když "ten můj si ani nevzpomene, že je nějaký valentýn, kašle na mně, nestojím mu za to... atd". Závidíme. Chceme taky. A víte co? Je to normální. Jsme jen lidi a tyto pocity k tomu prostě patří. Je naprosto přirozené chtít být milován, protože tím se naplňuje naše přítomnost na Zemi. Díky tomu cítíme, že tu nejsme zbytečně. Že za něco stojíme. 

 

A zvláště v TUTO dobu - protože ÚNOR je ÚMOR, závěje, mráz a tma, Vánoce pryč, jaro daleko, nejdepresivnější měsíc, kdy lidé nejvíce odchází ze světa - je nesmírně důležité projevovat si lásku a blízkost.

 

"Láska" (ze série Inspirace Člověkem - poslední neprodaný obraz z této série)

 

Tak proč toho Valentýna nevyužít? Podle mého je dobře načasovaný. A myslím to vážně.

Tak do toho skočte. Začněte u sebe. Zastavte se a vzpomeňte si, kdy jste naposledy své polovičce udělali nenadálou radost či jí (nebo jemu) dopřáli malé překvapení? A UPŘÍMNĚ.

 

"Zkuste to bez hihňání"

 

Protože co dávám, to dostávám.

"Pouštěj svůj chleba po vodě, po mnoha dnech se s ním zase shledáš." (Bible - Kazatel, 11,1)

 

Ještě mne tak napadá, že tu možná vězí jeden drobný háček - nemáte náhodou pocit, že se Vám "kamarádi - hejteři" budou smát za to, že slavíte Valentýna? Ale no tak. Za prvé - nemusí o tom vědět, protože je to jen mezi vámi, partnery. A za druhé - viz předchozí věty - závist, nemilovanost, pocit samoty a zbytečnosti se tedy zřejmě projevuje i u nich. Tak jim udělejte příště nějakou radost také a uvidíte, jak roztají. Lidé totiž milují, když vidí, že se o ně zajímáte. Když jim dáte důkaz, že na ně myslíte. Stačí telefonát, malý dárek, setkání, co komu lépe vyhovuje.

 

"Růžový vítr"

 

Ještě pořád tam v hlavě něco hlodá? Tak mi vysvětlete, proč jsou květinářství vyprodaná, když je TEN VALENTÝN TAK HROZNEJ?!!! Já mám v tuto dobu svátek a moje maminka narozeniny a táta pro nás nikdy nemohl sehnat pořádné květiny, protože byly téměř rozebrané. Tak. Já myslím, že už Vám to musí bejt úplně jasné. ;)

 

A to je ode mne skoro vše. Teď si se mnou dejte na odlehčení jedny tematické "Kissáky" - I WAS MADE FOR LOVING YOU BABY  

a za tímto Stromem naleznete v závěji dárek z mého ateliéru...

 

"Recy okno - Strom srdce" 

  

 

Na všechny obrazy použité zde v blogu vyhlašuji akci "Darováno s láskou", což znamená podobně výjimečné a sváteční ceny jako o Vánocích - tentokrát to bude 50% sleva. Jde o to, že ne všichni si mohou mé obrazy dovolit za plnou cenu a i přesto se mezi nimi najdou tací, jež by si takový obraz ze srdce přáli a chtěli by se jím každodenně kochati. A já si též přeji, aby mé obrazy dělaly radost ve Vašich domovech - to je pro mne největší zadostiučinění a právě jedna z těch věcí, které mou přítomnost na Zemi zdůvodňují - dává mi to přesně ten pocit, že to všechno není zbytečné...

Akce se nevztahuje na tištěné reprodukce těchto obrazů, ale pouze na originály, a platí do 22.2.2015 (nádherné datum, že? :)

   

 

Jako úvodní foto byl použit obraz "Růžová jeskyně":