Máme za sebou první týden prstýnkového šílenství, pojďme se společně podívat, co přinesl.

Nejprve krátké ohlédnutí. Začalo to zhruba před měsícem, kdy se nás pár v jednom Klubu dohodlo, že bychom mohli zkusit prověřit naše síly a podobně jako naši předchůdci z Ring a Day 2010 zkusit vyrábět prsten denně. Původní aktivita trvala celý rok, na což jsme si netroufli, ale rozhodli jsme se, že měsíc dáme. Naše odhodlání bylo zprvu nesmělé a váhavé, ale tahle výzva je červík, který začal hlodat v hlavinkách dalším a dalším a tak nakonec celá akce dopadla jak lavina - třetí den jsme měli 49 aktivních účastníků.

Nyní je na čase otočit list za prvním týdnem a provést malou bilanci.

Aktuální skóre v tento okamžik je:

Počet aktivních tvůrců: 41

Počet zhotovených prstenů: 358

Důležitá ale nejsou čísla, ale díla a tak se pojďme podívat, kteří odvážlivci se do prstýnkování pustili a jaký byl jejich start v naší akci. Pokud si budete chtít jejich práce detailněji prohlédnout, navštivte jejich Fotogalerii (najdete ji vždy úplně dole na jejich stránce s Profilem).

 

Abraka Gabra

"První 4 dny byly pro mě nadšením, zbytek týdne díky vytíženosti lehce zoufalý :-))"

image

agrafaART

"Do prstýnkové akce jsem šla intuitivně, tvorbou prstenů se víceméně nezabývám a ani jsem netušila, jak budu vše zvládat s rozjezdem nového školního roku. "Prsten denně" beru jako příležitost ke zkoumání, hraní i určitému rozvoji, některé prsteny za první týden jsou čistě improvizační, jiné snad nositelné."

image

Anka patka

image

Aqua Tiffany

"Start byl velmi dobrý, nápadů je zatím dost, nechávám se inspirovat děním, pocity a věcmi kolem sebe. Jestli vydržím nevím, ale stále doufám. Je to velká výzva."

image

Ateliér Stopa

"Do akce jsem šla s nadšením a chutí zkusit i jiné techniky a taky sebe, jestli se dokážu každý den donutit dotáhnout vše dokonce i s nafocením a s tou komplikací, že jsem dlouhodobě mimo připojení přes počítač. Nápady přicházejí za pochodu, realizace se někdy trochu oproti předpokladu protáhne, fotky posílám Matamity (Mirce dík za pomoc) a občas si zajedu domů udělat pořádek ve fotogalerii a koláž za celý týden :-)"

image

Beriv

"Start byl lehký, horší bude vydržet ;)"

image

carraro

"O akci jsem se dozvěděla na FB od Vesellenky. A mě textiláka napadlo, jaké by to bylo vyrábět prstýnky. Tak jsem začala s textilními prsteny."

image

Dag

"Přes počáteční pocit zodpovědnosti, který mě trochu brzdil v rozletu - jsem se díky obrovskému elánu a nadšení ostatních děvčat zúčastněných v projektu -  i já více uvolnila a první týden si začala užívat."

image

Denias

"Nejdřív jsem myslela že nedokážu vytvořit každý den jeden prsten, že nebudu mít dost času a nápadů, ale po prvním týdnu  mám pocit, že 30 dnů je na množství nápadů (nejen mých) možná málo."

image

dream handmade

"Pro mne byl start v akci velice pomalý. Stále ještě se rozkoukávám a čekám kdy mne napadne něco pořádného. :-)"

image

Eire

"Start byl zajímavý, bylo úžasné pozorovat všechny nápady kolem! Za sebe jsem jen trochu zklamaná, že jsem neměla (nebo si nenašla) dost času, takže prstýnky jsou jednodušší, než jsem plánovala. Takže takový pomalý start, snad to bude příští týden lepší :)"

image

eMKa meets polymer

"Start byl plný očekávání... co jsem schopná vytvořit, co (a zda) mě něco napadne, zda zvládnu sama sebe "spoutat" dennodenními termíny, jakou krásu uvidím v podání dalších tvůrců, čím mě inspirují, co z jejich díla budu "nutně potřebovat" pro svou ozdobu i potěchu ... :-)"

image

Jitka Studénková

image

JOAN ATELIER

"Pro mne byl start hektický, zaznamenala jsem, že tato akce bude až 1.9 na FB,- kdy už soutěž začínala a mezi tím připravila 1.prstýnek a večer se nahlásila...jsem hadrář, tak ode mne nelze čekat, než to co mám v dílně na stole, z toho bude prsten. A baví mne to.!"

image

Kamegwyn

"Rozjezd byl u mě pomalý, nějaké nápady byly, ale došlo i na improvizace. Alespoň jsem zjistila, že vždycky to nějak jde, když se chce. V dalším týdnu bych ráda překonala sama sebe, to jsem zvědavá, co vymyslím dál:-)"

image

Katerinela

"Start akce byl pohodový, protože jsem měla spoustu času na tvoření a také spoustu nápadů. Některé z nich se mi povedlo i realizovat. Celá tahle akce mi vrátila chuť do tvoření a jsem opravdu ráda, že jsem se zapojila. Snad vydržím do konce."

image

KB šperky

"Začátek akce byl neuvěřitelná smršť, úplná sprcha energie od všech, kteří se nadšeně vrhli do práce. Kdykoliv jsem otevřela stránky Klubu, měla jsem pocit, že to na mě z obrazovky úplně cáká :-) To se tvořilo snadno. Jsem opravdu zvědavá, kam a jak se to celé za ten měsíc posune. U některých tvůrců vidím pokrok a výsledky, které jsem naprosto nečekala."

image

keiti

"Chtěla jsem začít nějakým textilním prstýnkem (svým prvním), ale nakonec se jich vyklubala celá rodinka. Prstýnkování si užívám a těším se na další týden."

image

Lebandurka

"Start v akci byl velmi inspirativní a nabuzující. V jednu v noci, v posteli, s hlavou plnou nápadů, né a né zabrat."

image

martapa

"Start byl plný očekávání... z něčeho nového a hlavně jsem ani netušila, do čeho jsem se to vlastně zcela dobrovolně uvrtala... :-) A taky byl pro mě po odstartování Ring a day na Fleru doslova inspirující - viz můj první prsten s názvem Start!"

(pozn.: akce byla odstartována 1.9.v 0:00hod tímto obrázkem - můžete porovnat s prstýnkem)

image

matamity

"Start v akci byl den po návratu z dovolené a den před nastoupením dětí do školy - hektický a plný očekávání."

image

Melvys

"Jaký byl start v akci? No jaký? Normální. Tím, že tvořím každý den to pro mě bylo jen pokračování mé práce. Držím se celkem při zemi, tak aby prstýnky zůstaly nositelné a prodejní, ale přes to originální. Je to výzva, ale i zábava a sdílení-inspirace."

image

Modrý květ

"I přes absolutní nedostatek času jsem se moc ráda a s chutí do akce Prsten denně pustila a užívám si naprosté svobody tvorby a improvizace :)"

image

OchWey

"Jsem ráda, že jsem na výzvu Ring a day narazila, nutí mě každý den skutečně něco vytvořit a to mě na ní baví. Některé prsteny jsou jen nápady, některé skutečně nositelné a prodejné, a to se mi líbí, že můžu experimentovat. Už se těším na další týden!"

image

ojásek

"Start v akci byl přesně o půlnoci v klubu Prsten denně s logem ruky na zeleném startu. Před tím vládla úžasná atmosféra nadšení a těšení a věřím, že toto nadšení vydrží stejně dlouho jako tato soutěž."

image

peral

"Tu neděli jsem si připadala zase jako malá holka. Nemohla jsem dospat, abych už mohla jít dělat svůj první prsten - trojprsten. Děkuji za tu možnost!"

image

Renda 77

"Start byl pro mne velkou výzvou, protože ač šperky dělám už dost dlouho, tak prstýnky jsem zatím nezkoušela. Tak jsem si řekla, proč se do toho po hlavě nevrhnout :)"

image

S-Ilona

"Vzhledem k tomu, že žádné prstýnky jsem nikdy nedělala, až na pampeliškové, začalo to dobře."

image

Sangueterre

"První týden se pro mě nesl ve znamení velkého očekávání a zvědavosti. Zúčastnila jsem se této akce, abych trochu popíchla svou kreativitu, ale těšila jsem se i na seznámení s dalšími fajn lidmi a jejich prací. Má očekávání se zatím plní vrchovatě a těším se, co mi přinese týden druhý."

image

saturnin

"Start byl jednoduchý, byla jsem natěšená, plná elánu a nápadů, takže první týden uběhl, ani nevím jak"

image

serenity

"První týden pro mě byl ve znamení učení se, zkoušení a objevování - nové techniky, nové nástroje, nové formy materiálu."

image

SH-šperky

"Akce Prsten denně je úžasná příležitost pro bláznivé a kreativní nápady, i když časově velmi náročná. Těším se na její pokračování."

image

simonah

"Start v akci byl motivační, povzbuzující.. Už během prvního týdne je možné sledovat pestrost nápadů, použitých materiálů a různorodost technik zpracování.. Těším se na další týdny. "

image

SněženkaBD

"Nejprve obrovské nadšení nad úžasným nápadem, velká motivace. A nakonec první den mi chyběl čas i nápad, kroutila jsem se podobně jako můj drátek. Ale jak se říká "S jídlem roste chuť". A tak to je i s prstýnky, nápady přicházejí další a další a  den má jen 24 hodin, jak to všechno stihnout. Už se těším na další týden."

image

sol.d.c.

"Start proběhl dobře, dosažení oběžné dráhy za 5...4..3..2.1 sec."

image

Tereza O.

"Start tohoto projektu byl pro mne velmi vzrušující...I když jsem si večer sedala k pracovnímu stolečku skoro v mrákotách, živila mě touha splnit tento závazek a trochu překonat sama sebe :) Těším se na další týdny :)"

image

Vesellenka

"Jaký byl start v akci? Natěšený, pohodový, s pozvolným rozběhem, plný očekávání nejen svých sil a možností, ale i toho, co předvedou ostatní účastníci."

image

Winonne

"Když jsem se do projektu přidala, tak jsem nevěřila, že ho dotáhnu do konce. Ale první nadšení přišlo s množstvím lidí, kteří dodali první prsten a už při druhém třetím dnu jsem byla natolik nadšená, že jsem se nemohla dočkat dalšího usednutí ke stolu a realizace nápadů, kteří se mi stále honí hlavou."

image

Yana

"Dle mé životní víry v mocného setoňáka...začala školka a shon kolem mne, mne  pustil ke stolu až v den D a tak jsem udělala první prsten. Část návrhů vznikla noc před tím, ale na "stole"se to nějak přetransformovalo v koncept základu čtyř drátků a na tom chycená myšlenka nebo pocit z onoho určitého dne...tak snad mi to vydrží..."

image

Yo_Soy

image

zanky

"Start byl hravý, žlutý, pastelkový - materiál si sám určoval čím se stane."

image


Další naše aktivní i pasivní členy můžete vypátrat v našem Klubu.

Jak vidíte, máme za sebou kus krásné práce a to jsme teprve v první čtvrtině!

Co nás čeká dál? Některé z nás možná krize, přeci jen startovní horečka pomalu opadá, hladina adrenalinu se snižuje a nadšení je válcováno všedními starostmi. Někdo naopak teprve sbírá síly a chystá se na svůj životní výkon. Vzpruhou pro unavené snad bude příprava společné veřejné "živé" prezentace naší akce v pražské galerii Scarabeus. Ale o tom zase za týden.

Přijďte se podívat, kolik z nás vydrží s dechem až do poloviny tratě.

 

Vyhlašovací blog: https://www.fler.cz/blog/ring-a-day-na-fleru-24683

Týden druhý: https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-tyden-druhy-25008

Týden třetí: https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-tyden-treti-25125

Týden čtvrtý: https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-tyden-ctvrty-posledni-25239

Výstava: https://www.fler.cz/blog/prsten-denne-vystava-25090

úvodní foto: ojásek