Jednoho dne se stalo, že slovo dalo slovo a uspořádaly jsme v místním klubu medvědářek velkou výměnnou akci, prostě SWAP. Téma bylo zapeklité, rošťák s duší romantika, ale díky pomoci mých medvídků se nakonec zadařilo.

Podívejme se tedy, jak to u nás doma před odesláním swapového medvídka probíhalo.

Nejdříve bylo potřeby vabrat správný materiál. Toho se s radostí zhostila medvědička Mandarinka, která má estetické cítění.

Ještě upravit střih, díky radám Mandarinky to bylo vlastně hned.

Tak, jelikož plyš mírně pruží a to nedělá při vycpávání dobrotu, bylo nutné samozřejmě látku trochu podžehlit něčím pevným a nepružícím. Damiánek s Brumlíkem rádi přiložili tlapky k dílu :)

Všechno připraveno, no a po vystřižení dílů z papíru chci jít zakreslovat. Nojo, ale kde jsou fixy a nůžky? Po chvíli jsem to zjistila - Mandarinka už došla k závěru, že svou roli už měla a teď už může dělat blbinky. Samozřejmě mi s Jackem potřeby ukradli a hrají si místo práce na honěnou!

Moulík ale našel další fixu, tak se dal do zakreslování on. Mandarinka s Jackem byli příliš zaměstnáni, takže naštěstí Moulíkovi tuhle fixu už nikdo neukradl :)

Začátek je hotov. Díly vystřiženy, chlupy ze stříhání po pokoji uklizeny (no, víceméně) a můžeme se dát do šití. Jelikož jsem byla nemocná a medvídek Yettík také přiložil packu k dílu, tak bylo nakonec rychle hotovo. No, aby ne, když si Yettík vypůjčil od Damiánka chytrou čepici, aby mu práce lépe šla.

V mezidobí dorazila nová posila, medvědička Bobulka Hrášková (nikdo jí tu neřekne jinak než Hrášenka).

A jako řádná medvědice přiložila packy k dílu. Každý romantik má mít přece kytku, pravila. No a když prý umím háčkovat (ona taky) tak kytku uháčkujeme. Hned se do toho pustila :) A samozřejmě potom kytku naškrobit, aby držela tvar. No a protože jsme to chtěly mít rychle suché, tak holt přistoupil na řadu i mamčin fén :)

A co dělali během toho shonu ostatní medvídci? No, přece se řádně připravovali na příjezd medvídka od mojí swapové partnerky. Ale šli na to s vervou! Fakt :)

Nakonec se na nás tedy vyloupl medvídek, který povídal, že se jmenuje Neználek. No a než odjel, tak jsme museli udělat památeční fotky, aby ostatní medvídci mohli vzpomínat na tu dobu, kdy byli s Neználkem na poličce spolu a mohli vyvádět vylomeniny :)

A taky musíme udělat fotky do průkazky a fotku s průkazkou a v krabici :)

No a 11. 10. večer ukládám Neználka do krabice, snažím se, aby mu bylo pohodlno, přece jenom jede daleko a několik dní. Když už je zabaleno, tak Neználek z krabice křičí, že chce ještě jednu fotku s kamarády. No, tak mě chvíli přemlouval, ale nakonec jsem svolila :)

A 12. ráno nám Neználek odjel k nové mamince... ale na oplátku nám má přijít jiný rošťák, tak jsme se měli pořád na co těšit :) Nakonec dorazil, medvídek, rošťák a pirát, prostě Johnny :) Medvídci ho mezi sebe přijali hned, přece každý rošťák se počítá :)

No... nějak se mi to tu množí...

A jelikož je Siali hračička, tak si nechala poslat všechny fotka swapíků a strávila pěkné dvě noci :D Ale hlavně že jsou klucí (a jedna holka a jedno tričko) všichni pohromadě, abysme měli všichni památku :) Je to první, tak pořádně! :)