Rašelinová kosmetika - zázrak přírody

 

Dlouho připravovanou novinkou ze světa mýdel a solí je Rašelinová kolekce. O lečivých účincích se dočtete v tom to blogu....

..... Milióny let před příchodem člověka na tuto planetu zde byla již Příroda a pracovala na plné obrátky.  Pak přišel člověk a začal objevovat, co všechno Příroda vytvořila a jak toho využít ve svůj prospěch. Jedním z pokladů, které Matka příroda „uvařila“ a „skladovala“ ve své spíži milióny let jsou huminové látky.  

           Huminové látky (HL) jsou velmi složité sloučeniny, které vznikaly po dlouhá léta chemickými a mikrobiologickými proměnami rostlinné hmoty. Jejich zdrojem jezejména rašelina a zvětralé hnědé uhlí. Jsou předmětem intenzivního vědeckého zkoumání, při kterém byla prokázána jejich mimořádná biologická aktivita vůči živým buňkám. 

            Bylo zjištěno, že HL se významnou měrou podílejí na transportu makro a mikroprvků k buňkám a tím umožňují buňkám lépe využívat živiny.  Je známo, že dlouhá řada nemocí je způsobena poruchami metabolismu nebo nedostatkem minerálních  látek. Každá živá buňka ke svému životu potřebuje řadu makroprvků jako je sodík, draslík, hořčík,  vápník a fosfor a mnoho stopových prvků jako zinek, bór, chrom, železo, selen, jód atd. Minerály potřebují nejen buňky , ale i každý orgán, každý sval a každá žláza našeho těla.

      HL má příznivý vliv na odstraňování civilizačních potíží jako jsou potíže pohybového aparátu, poruchy spánku, úzkost a stres. HL účinně detoxikují organismus, neutralizují volné radikály, díky bakteriostatickým vlastnostem pomáhají při gynekologických onemocněních, díky zlepšené výživě buněk se zpomaluje jejich stárnutí, tvorba vrásek, pokožka se vyhlazuje a vypíná a tím znesnadňuje usazování virů způsobujících ekzémy. Koupele jsou vynikající při pooperačních rehabilitacích a hojení ran.....

Co říci závěrem??? Vemte si příklad z dinosaurů.... obklopení rašelinou.... a jak dlouho vydrželi