Lanolin je přirozený produkt mazových kožních žláz ovcí - přírodní produkt.
Lanolin zlepšuje kvalitu lidské kůže a vlasů. Díky výrazné schopnosti změkčovat kůži, se stává oblíbenou surovinou při výrobě přírodní kosmetiky.

Lanolin redukuje suchost pokožky až o 40% během jedné hodiny. Tento účinek byl potvrzen měřením profilu povrchu kůže. Mezibuněčné lipidy hrají velkou roli v udržení hydratace povrchové vrstvy lidské pokožky. Lanolin má podobné složení jako tyto lipidy, proto jeho molekula lehce proniká do mezivrstev lipidové struktury. Lanolin tvoří také ochranný film na pokožce a vyhlazuje kožní nerovnosti.

Lanolinová mast s bambuckým máslem je výborným pomocníkem v péči o pokožku - zejména působí na odřený nos při rýmě, na ekzematickou pokožku, vysušenou pokožku, dorbné poranění nebo jizvičky ...

CO BUDEME POTŘEBOVAT:

* lanolin
* bambucké máslo /nejlépe nerafinované/
* přírodní silice /doporučujeme např. hojivou levanduli, mateřídoušku nebo eukalypt ... /
* kvalitní olej - doporučujeme arganový, jojobový, konopný nebo ricínový

PRACOVNÍ POSTUP:

lanolin a bumbucké máslo /ve stejném poměru/ důkladně promícháme - vše se děje "za studena". Do mističky vložíme bambucké máslo a přidáváme lanolin, který postupně vmícháme do bambuckého másla. Po důkladném vyšlehání přidáme na 150 gramů tohoto základu 1 čajovou lžičku kvalitního oleje - vybírejme olej s léčivou složkou. Důkladně promícháme a v konečné fázi přidáme několik kapiček 100% silice /na 150 gramů cca 4-5 kapiček/.
Hotovou mast plníme do připravených dóziček.

image image image

image image image

Přejeme zdařilé tvoření. Za TS - Šárka J. - artemis1981