Tajemství hraběnky de Jardinfleur

 

(román na pokračování)

 Milí naši čtenáři, rádi bychom Vám doporučili "Hlídání novinek", aby se k Vám co nejdříve dostala informace o vložení nové kapitoly. "Hlídání" naleznete na stránce Old.Antiques vpravo nahoře pod záložkou NOVINKY! Zpráva o nové kapitole se vám zobrazí nahoře, v sekci Události pod záložkou Můj Fler. Takto Vám neuteče ani jeden díl našeho románu na pokračování.

 

1. kapitola: Ráno v hraběcím budoáru

 

4. kapitola: "Co ukrýval zlatý medailon?" 

 

 

 

 

Strýc Ferdinand jako by tušil, že přijíždějí hosté, oblékl si bílý vlněný plášť a vyšel z tepla sálajícího krbu do mrazivého dne. Zhluboka se nadechl a celým tělem mu projel chladný, ale přesto příjemný pocit. Byl krásný slunečný den a Ferdinand se netrpělivě, pln očekávání  zahleděl na dlouhou lehce zasněženou příjezdovou cestu.  

Snad dorazí včas, pomyslel si, a v tom okamžiku uslyšel v dálce slabý dusot kopyt. Emma! Pravidelný zvuk  sílil, až  v něm Ferdinand rozpoznal i kola kočáru drkotající po zmrzlé cestě. Emma de Jardinfleur se svým snoubencem Jiřím a malým doprovodem se rychle přibližovali k loveckému  zámečku.  

Emma byla po dlouhé cestě unavená, ale se strýcem se přivítala velmi srdečně. Z jeho pohledu usoudila, že je zle, ale pozdě ještě není. Strýc ji odvedl do připravených pokojů a dal postavit na čaj. Hraběnka si spěšně opláchla obličej a pospíchala za otcem. Chtěla s ním být chvíli o samotě. 

Otec ležel v příjemně vytopené místnosti, provoněné bylinami, klidně, téměř neslyšně, oddechoval, odpočíval v hlubokém spánku a nevnímal čilý ruch, který po příjezdu hraběnky na zámečku zavládl. Emma tiše přistoupila k otcově posteli a pohladila jej po vrásčité tváři. Jeho stářím prokvetlé vlasy téměř splývaly se sněhobílým polštářem. Pod čistě bílou košilí se mu na hrudi jemně třpytil nějaký šperk.  

Emma lehce poodhrnula okraj košile a objevila trochu zašlý zlatý medailon. Ještě nikdy si takového šperku u otce nevšimla. Se zatajeným dechem si prohlížela dvě zdobná písmena vyrytá na zlatém pouzdře medailonu: E a R. Co znamenají ta písmena? Přemýšlela a lehounkým pohybem rozevřela pouzdro. Uvnitř šperku se pečlivě ukrývaly dva zašlé portréty: jeden patřil Emmě...Kdo je ale ta druhá dívka?

 Pokračování příště: 5. kapitola "Stopa vede na půdu"

 

--------------------------------------------------------------------------

 

 

V obrazové koláži byly použity tyto výrobky: