T a j e m s t v í   h r a b ě n k y   d e   J a r d i n f l e u r

(román na pokračování)

 

 Milí naši čtenáři, rádi bychom Vám doporučili "Hlídání novinek", aby se k Vám co nejdříve dostala informace o vložení nové kapitoly. "Hlídání" naleznete na stránce Old.Antiques vpravo nahoře pod záložkou NOVINKY! Zpráva o nové kapitole se vám zobrazí nahoře, v sekci Události pod záložkou Můj Fler. Takto Vám neuteče ani jeden díl našeho románu na pokračování.

 


1. kapitola: Ráno v hraběcím budoáru  


6. kapitola: „Cesta z Alp bude trnitá“

 

 

 

Od chvíle, co Emma objevila portrét neznámé dívky, neměla na zámku u strýce stání. „Musíme domů“, stále se jí hlavou honila myšlenka na matku. Ví ona něco o dívce z otcova medailonu? Nebo je to tajemství, o němž by se neměla dozvědět? Naštěstí, matka je stále v Karlsbadu, kde si každoročně léčí své trávicí neduhy. Možná se k ní ještě ani nedostala zpráva o otcově neštěstí!

„Jiří, pojedeme hned teď, nechci čekat na ráno, stejně bych neusnula“, uprosila Emma svého snoubence. Se všemi se spěšně rozloučila, postála v slzách u otcova lůžka, objala strýce a společně s Jiřím nasedli do kočáru. „Nevím, nevím, vydat se takto na noc, v neznámé krajině“, mumlal si pro sebe Emmin strýc, hrabě Ferdinand. 

Nad cestovateli se rychle setmělo, obrysy krajiny dostávaly bizarní tvary. Kočár náhle nadskočil! „Praskla nám loukoť u kola“, vzdychl Jiří vracející se z obhlídky povozu. „S takovou daleko nedojedeme, noc na krku, musíme se poohlédnout po ubytování“. Popojeli kousek cesty a náhle spatřili ukazatel směřující ke spoře osvětlenému hostinci. „Tam ještě dojedeme“, konstatoval ponuře kočí.

Emma a Jiří vstoupili nesměle do lokálu. Prostor zaplňoval dlouhý stůl, u něhož sedělo několik štamgastů. Asi místních. „Hle, Karel“, usmál se s nadějí v hlase Jiří, když mezi hosty zahlédl knížete z Bohémie, Karla Švarcenberka, který usnul uprostřed sousta.

Sotva se usadili, tryskem dorazil před hostinec další kočár, na jehož kozlíku seděla Kamila, princezna Británská. Bryskně seskočila dolů, otevřela dveře kočáru Čárlsovi, popadla ho v podpaží a během několika skoků stanul viditelně unavený pár ve dveřích hostince. „Hospodo, mám žízeň“, zahlaholila Kamila, obkročmo usedla na lavici a práskla rukou do stolu, až nadskočily korbele. To probudilo i Karla Š., který spolkl rozjedené sousto, a nato se vřele s Kamilou a Čárlsem přivítal.

Vzápětí uslyšeli hosté přijíždět povoz, z něhož vyskočil princ Harry. Za chvíli se objevil ve dveřích s krasavicí, jejíž tvář byla zpola zahalena hedvábným šálem. „Pippa“, pošeptal Emmě s potutelným úsměvem na tváři Jiří. Dvojice se nezdržovala v sále a „hary, hary“, neodkladně spěchala do ubytovacích prostor.

„Kdo je vlastně majitelem hostince? Že se neobtěžuje ani uvítat příchozí“, poznamenala polohlasem Emma. „Doktor Akula, Dr. Akula“, řekl někdo z přítomných. Vtom vešla do místnosti číšnice. „K večeři se podává krvavá tlačenka“, neochotně sdělila dotazujícím se na možnost povečeřet.

„To raději budu o hladu!“, pomyslela si vystrašená Emma. „Nemáme v torně svačinu, kterou nám na cestu připravil hrabě Sandwich?“, zeptala se Jiřího. „Pozřela bych klidně i něco jednoduchého, abychom co nejdříve ulehli a ráno se časně vydali na cestu.“ „Souhlasím“, řekl Jiří a bez rozloučení opustili s Emmou lokál.

 

7. kapitola: „ Očekávaný klid domov neposkytne“    

 

Chcete vstoupit do příběhu hraběnky de Jardinfleur?

Staňte se součástí osudu hraběnky Emmy. Rádi uvítáme vaše náměty, dotazy, připomínky. 

Buďte součástí dalších kapitol!!.....Přijďte si s námi popovídat do diskuse.

----------------------------------------------------------------

 

V obrazové koláži byly použity tyto výrobky:

 

Dagmart: Náramek "Černoušek" 
Jaroslava Dovcova: Pletená kabelka    
Yahoodka22: Prsten Z horské bystřiny       
a-RT: Hedvábný šál      
Tvída: Beránek Johánek  
2222: Hotelový věšák     
Marabu: Buton Okamžik     
petrule: Babiččiny bačkůrky      
Ay: Kabelka Desert Rose