Tyto blogy by Vám měly shrnout to nejdůležitější, co potřebujete vědět o vybraných sociálních sítích, aby Vám co nejlépe posloužily při propagaci Vašich Fler obchodů. Také zmíním nejdůležitější pravidla probíraných sociálních sítí a s nimi související pravidla Fleru, abyste se kvůli neznalosti nebo opominutí těchto pravidel nedostali do potíží.

Prosím, mějte na paměti, že tyto blogy Vám mají pouze poradit, jak na sociální sítě, abyste je mohli začít používat k propagaci Vašeho Fler obchodu. Je proti pravidlům Fleru zveřejňovat odkazy na Vaše stránky či profily na Facebooku, Google+, Pinterestu, Twitteru atd. Totéž platí i pro odkazy na Vaše www stránky, obchody mimo Fler, eshopy apod. V rozporu s pravidly Fleru je i pouhé nabádání k dohledání těchto údajů!

V první části jsem se Vám pokusila co nejjednodušeji popsat, jak si založit stránku, nebo také firemní profil, na Facebooku. Ve druhé části jsme si řekli, jak se přepínat mezi Vaším osobním profilem a stránkou a jak stránku připravit před „náborem“ fanoušků a případným propojením s Vaším Fler obchodem. V této části se dozvíte, jak si můžete vytvořit (a rozšiřovat) okruh uživatelů = fanoušků a jak si můžete propojit FB s Vaším Fler obchodem.

Takže Vaše stránka má nahranou úvodní (cover) fotku, profilovou fotku (tzv. avatar), má vyplněné všechny dostupné sekce a už se jen třese na nápor fanoušků. Jak ale dát o Vaší stránce lidem vědět?

Když si zobrazíte Vaši stránku, nahoře byste měli mít k dispozici Panel pro správu. Panel vidí pouze správci dané stránky. Je možné jej Skrýt, pokud Vám to tak víc vyhovuje. V případě potřeby stačí kliknout na Zobrazit a panel se znovu odkryje.

Pro nás je teď momentálně důležitá nabídka funkcí pod položkou Vytvořit okruh uživatelů. FB Vám umožňuje sdílení Vaší stránky těmito způsoby:

  • Pozvěte lidi, na něž máte emailový kontaktPomocí této funkce můžete zvát lidi, kteří ještě na FB nejsou, nebo ještě nepatří mezi Vaše FB přátele, ale znáte jejich emailovou adresu. Pokud někdo z takto pozvaných bude chtít Vaší stránce dát To se mi líbí, bude se muset samozřejmě nejdřív na FB zaregistrovat a vytvořit si osobní profil. Pokud už profil na FB má, nemusí se stát Vaším přítelem, aby se mohl stát fanouškem Vaší stránky.
  • Pozvěte přáteleTento způsob sdílení Vaší stránky se týká lidí, kteří již patří mezi Vaše FB přátele na Vašem osobním profilu. Ano, přesně kvůli této možnosti je lepší, když Vaši stránku vytváříte přes Váš osobní profil, protože potom můžete poslat pozvánku všem přátelům z Vašeho osobního profilu.

  • Sdílejte stránkuTato funkce Vám umožní sdílet Vaši stránku na Vaší Timeline, na Timeline Vašich přátel (pokud mají povoleno, že může někdo jiný dávat příspěvky na jejich Timeline), ve skupině, jejímž jste členem, na dalších stránkách, které spravujete, případně můžete stránku sdílet v soukromé zprávě.

  • Vytvořte reklamuPlacená reklama na FB

Jak vidíte, FB nabízí opravdu hodně způsobů, jak na Vaši stránku někoho pozvat. Ideální je tyto možnosti využít, když už je na Vaší stránce alespoň pár příspěvků, aby pozvaní viděli, jaké příspěvky mohou od Vaší stránky očekávat, a jestli je to něco, co je bude zajímat. Lidé obvykle nedají To se mi líbí prázdné stránce, proto je tak důležité stránku předpřipravit – nahrát úvodní a profilovou fotku, vyplnit alespoň ty nejdůležitější informace, nahrát nějaké fotky, zveřejnit pár příspěvků.

A ještě nám zbývá probrat, jak Váš FB propojit s Vaším Fler obchodem.

Na Fleru najedete na Prodej > Další nastavení > Reklama > Facebook Fler Live. Nejprve si nastavte, jaký typ události se bude na Vašem FB zobrazovat. Na výběr máte:

  • Produkty - Vložil(a) jsem nové zboží
  • Produkty - Moje zboží v Top výběru
  • Profil - Důležitá zpráva v mém profilu
  • Profil - Vložení novinky do mého profilu

Pokud chcete automatické sdílení některé z těchto událostí na FB aktivovat, zaškrtněte danou událost. Po zaškrtnutí můžete také upravit přednastavený text. Pokud jste s nastavením spokojeni, klikněte na Uložit.

Poté nahoře povolte aplikaci Fler Live kliknutím na tlačítko zde. Budete přesměrováni na FB, kde si nastavíte, kdo uvidí příspěvky této aplikace (Veřejný, Přátelé přátel, Přátelé...), a pak klikněte na Přejít do aplikace. Aplikaci bohužel není možné spojit přímo s Vaší stránkou, musíte ji připojit k Vašemu osobnímu profilu. Příspěvky z Fleru by ale potom mělo být možné přidávat jak na Vaši Timeline, tak i na stránku.

Pokud jsem vynechala něco, s čím si nevíte rady, dejte mi vědět v komentářích.

Poznámka: Nejsem odborník na sociální sítě, pouze jejich dlouhodobý a častý uživatel, takže rady, které v těchto příspěvcích naleznete, není možno považovat za odborné konzultace. Děkuji za pochopení.

Odkazy na další části:

Část 1. | Část 2.