Šedá je barva či spíše celá skupina barev na pomezí bílé a černé. Vzniká smícháním těchto barev v libovolném poměru.

Šedá je symbolem všednosti a obyčejnosti. Neutrální šedá může být vnímána jako chladná a nevýrazná, stejně jako formální, důstojná a autoritativní. Chybí ji barevnost, a proto v sobě nemá tolik emocí. Může evokovat rezervovanost, nedotknutelnost. Šedá je spojována také s technikou, obzvláště ve své stříbřité podobě. Evokuje preciznost, kvalifikovanost, informovanost a pracovitost.

Je barvou neutrality a kompromisu. Tato barva je často považována za konzervativní, důstojnou a uhlazenou. Nevzbuzuje velké nijak velké emoce. Spojuje se spíše s představou chudoby a pokory. Šedá je i barvou potlačování, omezování a nejistoty, opatrnosti a ochoty ke kompromisům. V přírodě ji najdeme hlavně na kamenech a oblázcích.

V klubu Pro radost letos tvoříme do soutěže každý měsíc v jiné barvě a právě na listopad máme soutěžní barvu ŠEDOU. Soutěžní výrobek má být šedý, vyfocený na šedém pozadí. Posuďte sami, jak se nám naše soutěžní výrobky povedly a oceňte svými hlasy tři nejlepší z nich. 

Výsledky hlasování budou zveřejněny zde v blogu v dalším příspěvku s vyhlášením vítězů.

BUDEME RÁDY ZA KAŽDÝ VÁŠ HLAS.

Anketa se načítá ...

Děkujeme za přízeň a hlasy. Pokud byste se k nám chtěli přidat a soutěžit s námi, rádi vás v klubu Pro radost uvítáme. Na témata aktuálně vyhlášených soutěží se můžete podívat zde.

Za klub Pro radost vytvořila Zlatá jehlice