Tyrkysová je barva na rozhraní modré a zelené. Pojmenování barvy je odvozeno od tyrkysu, kamene, který byl pro staré civilizace posvátný, přinášející štěstí a ochranu.


Tyrkysová má uklidňující účinky na tělo i duši. Podporuje naše sebevědomí, fantazii a spontánnost. Ale je to i barva přátelských citů, sympatie a pospolitosti. Je to velmi nápomocná barva pro člověka, který je nesmělý nebo zdrženlivý, který trpí potížemi při seznamování, nebo pro člověka, který se chce touto barvou posílit, musí-li
vystoupit na veřejnosti.

Tyrkysová symbolizuje lásku, radost a veselost, optimismus,  kreativitu, tvůrčí schopnosti, komunikaci. Tyrkysová je vyrovnávající  a posilující barva a je to barva uzdravení. 

V klubu Pro radost letos tvoříme do soutěže každý měsíc v jiné barvě a právě na srpen máme soutěžní barvu TYRKYSOVOU. Soutěžní výrobek má být tyrkysový , vyfocený na tyrkysovém pozadí. Posuďte sami, jak se nám naše soutěžní výrobky povedly a oceňte svými hlasy tři nejlepší z nich. 

Výsledky hlasování budou zveřejněny zde v blogu v dalším příspěvku s vyhlášením vítězů.

BUDEME RÁDY ZA KAŽDÝ VÁŠ HLAS.

Anketa se načítá ...

Děkujeme za přízeň a hlasy. Pokud byste se k nám chtěli přidat a soutěžit s námi, rádi vás v klubu Pro radost uvítáme. Na témata aktuálně vyhlášených soutěží se můžete podívat zde.

Za klub Pro radost vytvořila Zlatá jehlice