V předvečer 1. května oslavíme jeden z největších a nejstarších svátků ročního cyklu. Ať už ho nazveme Pálením čarodějnic, Beltainem, Nocí ohňů, Nocí Valpuržinou nebo Nocí rozkoší, vždy jde o významnou přechodovou noc. Odchází temná polovina roku a přichází světlá. Oslavujeme konec času strádání a vítáme blahobyt. Odevzdáváme staré a nepotřebné, aby se mohlo narodit něco nového.  

 

V tuto noc dochází ke spojení dvou protikladů, mužského a ženského principu. Spojením vzniká jednota, z níž může vzejít nový život. Proto se velká část rituálů tradičně vázala k sexualitě. Lidé se pod rozkvetlým stromem nejen líbali, ale i milovali. A byla prý velká šance, že zplodí potomka, protože tuto noc je sexuální energie a energie plodnosti na vrcholu.

 

Využij síly této noci k očistnému rituálu. Spal si svou Čarodějnici (pokud ti to zavání inkvizicí, nazvi si ji klidně jinak). Jednoduše symbol všeho, s čím se chceš rozloučit. Můžeš si ji představit jen v mysli nebo skutečně vyrobit. Hoď ji do ohně. A vrhni se do oslav lásky, plodnosti a radostného života, který přichází. Nejlépe tancem, zpěvem a milováním :-)