Štěstí je mozaika složená z nepatrných částí radostí.

(Eliot Spitzer)

 

Dnes bych vám ráda představila, jak pod mýma rukama vznikají Kapičky štěstí. Jsou to pestrobarevné, veselé talismany z ovčí vlny, které by svému majiteli měly vykouzlit úsměv na rtech.

Všechno se stává docela nečekaně. Přijde nový den a já hned po probuzení vím, že dnes se narodí nová kapička.

Většinou začínám s přírodní, nebarvenou vlnou, ze které vytvořím základní tvar. Není ještě dokonalý, to přijde později.

Pak začíná proces rozhodování o barvě. Přestože si vedu seznam s nápady na kapičky, které chci udělat, stejně většinou skončím u své bedny s vlnami. Prohrabuju se jimi a přemýšlím, kterou že to dneska zvolím. Jakou kapičku jsem ještě nedělala? Jaká mi chybí v nabídce? Červená? No, ale já mám dneska náladu na modrou! Takže to stejně skoro vždycky dopadne podle nálady :-)

  

Kapičku obleču do barevného kabátku a doladím správný tvar. Pak začíná druhé kolo výběru vlny. Tentokrát hledám tu správnou barvu nosu. Chci jen jiný odstín? Nebo mám dnes náladu na kontrasty? Nu, zabere mi to klidně i čtvrt hodiny.

Když jsem se konečně rozhodla, můžu začít tvořit obličej. Ale jak bude vypadat?

Návrhů mám sice několik, veselých, roztomilých, škodolibých i smutných, zatím jsem vždy sáhla po veselém. Vždyť chci rozdávat kolem radost a ty smutné do toho nějak nezapadají. Ale někdy na nějaký možná dojde, kdo ví…

 

Pak už jen zbývá kapičku začistit, aby nikde nevyčuhovala vlákna vlny a můžu si jít hrát…

 

 

… než budou připraveny vyrazit k vám. Chvíli ještě vydrží v pohodlí domova, ale brzy se mohou začít trochu nudit, a tak vyrazí do světa.

   

   

 

Tak si chytněte tu svou, než zmizí v dáli…