Barevný svět je krásný a uchvacující. Přináší naději, optimismus, láká nás a přitahuje. A možná někdy i oslňuje. Proto je potřeba tu a tam zaměnit ho za černobílý, oddělit zbytečnosti od podstatného a objevit pravé hodnoty.

Pouze dva stavy:

černá a bílá

noc a den

voda a oheň

život a smrt

ano a ne

 

Blogy klubu Kreslíme bývají plné barev. Tentokrát jsme si nechali volnou ruku ohledně tématu a dali si jednojediné omezení: použít pouze černou a bílou.

Ajeeje

"Pod křídla jaro mi přineslo dvě čiperná dítka,

snad z toho mi na hlavě vzrostla ta kvítka.

Rozkvetla nakonec kolem nás louka,

uvidím, co z toho jarnění ještě tu kouká."

 

amazonit

Miluju vážky (ačkoli ostatního hmyzu se štítím, brrr, i berušek:-) nafotím každý rok stovky fotek, ale nikdy je nekreslím, a vím proč. Nejde mi zachytit to, co v nich vidím. Tu eleganci, životní sílu, nezdolnost, odhodlání, dravost, jistou magičnost, volnost, moudrost, klid, nadhled, pokoru, radost ze života i smysl pro humor. Ano, i ten mají:-)

 

Černá Krysa

 

galerie-anna

" Zadní nožky slabší kratší

což se dá snadno pochopit ,

nejsem přeci žádný gepard

ale myšku zvládnu ulovit ".

Obrázek k zakoupení zde: https://www.fler.cz/zbozi/kocourek-matysek-8395620

 

Kaprálová Milena

 

Žaneta - grafika

Kresba vznikla při novoluní v den, kdy začal rok ohnivého kohouta. Za dlouhého čekání s vyhlídkou na jeho šťastný závěr. Po jejím dokončení jsem si vzpomněla na ovoce, o kterém se mluví v prvním díle seriálového hitu mého mládí Návštěvníci - citrojab. Tož tedy čekající citrojab roku ohnivého kohouta! :-)

 

Jitka STUDÉNKOVÁ 2D

"Vlastně to je prima relax - zabývat se jen černou a bílou. A stíny mezi nimi. Pochopitelně!" ÚsměvÚsměv

 

Arnika - kreativ

Ryby si nadevše cení harmonii a mají mimořádně silně vyvinutou intuici. Nesnadno nacházejí rovnováhu mezi svými sny, vnitřními tužbami a realitou. Svými myšlenkami se pohybují v hloubkách a neexistují pro ně hranice. Jejich úkolem je plavat proti proudu. Když se nechají pouze unášet, mohou špatně skončit.
Nevím, jestli jsou Ryby dlouhověké, ale manželovo babička bude za pár měsíců slavit 100 let.
Tak jsem začala tímto znamením a snad se někdy pustím do dalších.

 V barevném provedení k zakoupení zde: https://www.fler.cz/zbozi/ryby-8374872

 Tento a další akty k zakoupení zde: https://www.fler.cz/zbozi?ucat=412183

 

Hanna.H

 

KaNitka

Černá a bílá, je to symbolická dualita, bez které nelze být. Stejně jako Jin a Jang v čínské filosofii představují dvě navzájem opačné a doplňující se síly, které se nacházejí v každé živé i neživé části vesmíru. Stejně tak v životě kreslíře a malíře černá a bílá hraje důležitou roli. Bílá, jako prvopočátek každé barvy a černá, jako její úplný konečný tón.

 

Art Vero

Smrt je okouzlující. Dokáže vás polapit do sítí a už nepustit. Obvykle nosívá bílý kabát a zcela vždy ukrývá svou tvář ve stínu korun stromů. Její havraní vlasy tak nikdy nespatříte. Leda pokud se k vám dostane velmi, ale opravdu velmi blízko. V té chvíli pak, a to mi věřte, ale její vlasy nevnímáte. Hlavou vám probleskne milion jiných myšlenek a otázek než ta, kam chodí ke kadeřníkovi. A jak se ji co nejdéle vyhnout? Žijte opatrně… A když už přeci, tak utíkejte a to pořádně rychle. Jako o život…

Obrázek k zakoupení zde: https://www.fler.cz/zbozi/bila-smrt-8420753

Noc se snesla nad střechy domů. Lampa v rohu osvětlovala celou místnost. Byl čas ke spánku. V koupelně si opláchla obličej a podívala se do zrcadla. Pak zavřela oči. Byla lapená...

 Obrázek k zakoupení zde: https://www.fler.cz/zbozi/lapena-8411317

 

Ivca79

"Obrázek bílou pastelkou na černém papíře bylo něco, co jsem dlouhou dobu chtěla vyzkoušet. Koupila jsem ci černý Canson skicák, sjela všechny videa o nejlepší bílé pastelce a několik druhů jsem jich koupila a stále nic... dokud nevyhrálo téma černobílé kreslení. To mě donutilo to vyzkoušet a nepřestávám být nadšená."

 

Well-being

 

888

 

light colors

 

Zdekula

 

Jestli se vám blog líbil, napište nám do komentářů!!!

A taky ho pošlete dál. Děkujeme za to předem.

 

Klub Kreslíme