V klubu Podpořme své prodeje jsme tentokrát tvořili na téma : Tulipány

Tulipány jsou vytrvalé cibulovité rostliny. Rozlišujeme rané, středně rané a pozdní odrůdy tulipánů.

Je známo přibližně 100 až 150 druhů tulipánů. Původní oblastí výskytu tulipánů je pravděpodobně Čína, konkrétně jižní svahy Pamíru. Odtud se květina rozšířila (pravděpodobně obchodními karavanami) do Turecka, severní AfrikyAnatolieÍránu a Japonska na východě. Většina druhů pochází z pohoří Pamír a Hindúkuš a kazašských stepí.

Název tulipán je odvozen od tureckého slova tülbend, což v překladu znamená turban. Podle legendy dostal jeden mladík od dívky tulipán a vložil si ho do turbanu. Pak s ním zamířil do čajovny nedaleko od Modré mešity. V té seděl neznámý Evropan a zeptal se, co má na hlavě. Mladý muž mu odpověděl tülbend, neboť zapomněl, že má v turbanu tulipán. A tak vzniklo pojmenování tulipánu.

Péče o tulipány

Tulipány jsou jednou z mála květin, které nepřestávají růst. Proto je důležité vybrat jim dostatečně vysokou vázu. A nezapomeňte, že čím vyšší bude, tím méně budou mít tendenci polehávat. Do vázy napusťte studenou vodu z kohoutku, kytici tulipánů rozdělte na jednotlivé kusy a každý stonek seřízněte minimálně o jeden centimetr šikmým řezem. Ano, stejně jako u růží se i tulipány doporučuje seřezávat pod úhlem 45 stupňů, aby stonek natáhl vodu a květina tak mohla lépe „pít“. Pro delší životnost přidávejte tulipánům do vody kostky ledu, chlad totiž přímo zbožňují. Vázu proto dejte na místo, kde je nejchladněji. Čím blíže budou k topení, tím méně vydrží. Nečekejte, až tulipány povyrostou. Seřezávejte je pravidelně, čímž prodloužíte nejen jejich život, ale díky zkrácení stonku zůstanou ve váze krásně vzpřímené. Čerstvou ledovou vodu jim pak v ideálním případě dopřejte každý den.

                                                                                          Tvořili jsme podle této paletky :

                                                                                           

Saténová stuha 25mm A035Saténová stuha 25mm A041Saténová stuha 25mm A002Saténová stuha 25mm A045Saténová stuha 25mm A102Saténová stuha 25mm AC056

 

Prohlédněte si soutěžní výrobky, posuďte, jak se nám povedly, jak splnily dané zadání a rozdělte jim své hlasy.

                                                                               Hlasovat můžete do 20.3. 2022

Anketa se načítá ...

Jako nesoutěžní představujeme :

Capi.mizuhiki»LEDOVÁ KAPKA #2 pivoňka růž.opál

image