Určitě jste již slyšeli, že ke každému astrologickému znamení se hodí různé kameny, které svou energií doplňují nebo zesilují charakteristické znaky znamení. Že mohou ovlivnit psychiku nebo zdravotní stav člověka. Ideální je, když si každý vybere kámen sám podle toho, jak se mu líbí a jak ho osloví. Co když ale nastane situace, že chcete někomu darovat šperk s kamenem a nevíte jaký vybrat? V tomto případě by vám mohl pomoci tento blog.

V blogu Vám nabízíme seznam kamenů souvisejících s jednotlivými znameními (tentokrát to je KOZOROH) a nabídneme Vám výrobky členek klubu Tvoříme šperky z cínu, jež jsou osazeny kameny vhodnými pro toto znamení. Pokud si ze šperků nevyberete, můžete jednotlivé šperkařky oslovit, zda mají kámen, jenž by Vám vyhovoval a jestli pro Vás mohou vyrobit nějaký šperk. Ale ne všechny kameny jsou lehce dostupné jak fyzicky, tak finančně ... Ale to už je věc domluvy :-).

Zde  si můžete ověřit polohu Slunce při Vašem narození

21. prosinec – 20. leden

Zemské znamení

Modalita: základní

Vládce: Saturn

Analogie k 10. domu

Den: sobota

Číslo: 8 

Vládcem znamení Kozoroha je Saturn. V horoskopu symbolizuje disciplínu, vytrvalost, důslednost a kontrolu. To jsou i charakteristické rysy, které převládají u zrozenců tohoto mocného znamení. Kozorozi mohou navenek působit nenápadně (především do 30. roku svého života), ale jsou ambiciózní a v životě to obvykle dotáhnou hodně daleko. Berou život vážně, nejsou spontánní a hraví jako třeba zrozenci ohnivých znamení.


Kozorozi jsou introvertní a pragmatičtí. Pocit vlastní hodnoty spojují s dosaženými cíli a výkonem. Svůj život si plánují a nic nenechávají náhodě. Jejich cíle jsou dalekosáhlé. Velmi jim záleží, jak je vnímá a hodnotí okolí. Proto se snaží mít vše pod kontrolou a naplnit obraz spolehlivého a pracovitého člověka. Tíhnou k perfekcionismu a je pro ně velice důležité dosáhnout vyššího vzdělání, mít tituly, získat vysoké společenské postavení a bohatství. Kozorozi mají vybraný vkus a jsou obvykle pohlední. Zrají jako víno, čím jsou starší, tím jsou zajímavější. (Zdroj textu)

Osobnosti narozené ve znamení Kozoroha - Vlasta Fialová, Jiří Sovák, Jaroslav Vojta, Eduard Bass, David Bowie, Kevin Costner, Karel Čapek, Marlene Dietrichová, Johanka z Arku, Annie Lenoxová, Jack London, Richard Nixon, Louis Pasteur, Edgar Allan Poe, Elvis Presley

Minerály doporučované pro znamení Kozoroha - safír, beryl, turmalín, křišťál, křišťál s vrostlicemi turmalínu nebo skorylu, záhněda, ametyst, mléčně bílý a dendritický chalcedon, chryzopras, onyx, prasem, stromečkový achát, labradorit, pyrit, diopsid, opál, lapis-lazuli, azurit, perly, černý stříbřitý a vločkový obsidián, ryolit, leopardový jaspis, morion, jaspis, meteoritické železo 

Zde je několik vhodných dárků pro ženy ve znamení Kozoroha. Šperky, jenž obsahují některé z těchto kamenů a jsou v nabídce členek klubu Tvoříme šperky z cínu. Kliknutím na obrázek se dostanete na prodejní stránku.

 

Ametyst

Pyrit

Křišťál

Lapis lazuli

Záhněda

Jaspis

Opál

Perly

Labradorit

 

Dárek Jménem celého klubu Vám přeji kouzelný a klidný vánoční čas Vánoční stromek

TeCi ♥