Velká meziklubová soutěž (nebo-li VMSka jak ji důvěrně říkáme) má za sebou již třetí rok života.

Prošla si stádiem novorozeněte a věřte že porodní bolesti byly někdy dost tvrdé. Ono už to tak bývá, když něco začíná, nevíte pořádně jak na to, ale nakonec jsme to zvládli ke spokojenosti všech a VMSka se mohla překulit do batolecích let. Ve dvou letech se do všeho pustila s vervou a nasazením. Po opatrných krůčcích z prvního roku zkoušela již pořádné kroky a šlo ji to parádně.

Po rozběhu v druhém roce se VMSka rozhodla třetí rok trošku přibrzdit. Klub Modrých se třetího roku neúčastnil, kola byla naplánována tak, aby se ročník vešel do jednoho roku a nezasahoval do předvánočních měsíců, kde většina prodejců mívá starostí až až. Obměnilo se složení klubů, někteří soutěžící odešli a objevily se nové tváře (nebo spíš avatary?).

Na začátku jsme se zamysleli nad letošním avízovaným koncem světa, pak jsem se podívali na pohádky ze života hmyzu, zjistili že život námořníka je plný rozmarů počasí, a že když je nejhůř, tak nám pomůže hudba našich srdcí a že sice můžeme bloudit tajemným lesem, ale spolu to všechno zvládneme a že život není jen maškaráda.

Letošnímu roku vládli bezkonkurenčně cínované šperky. V každém kole jich bylo několik a jeden krásnější než druhý. A tak se není co divit, že absolutním vítězem je právě Germia (ze Zvířátkového klubu), jedna z královen cínovaného šperku zde na Fleru.
Přesto, že  cínované šperky jsou letos zjevně v kurzu, tak se na druhé místě umístila Hanka Čížková (který patří k Nazařaditelným) se svými nádhernými dřevěnými vyřezávanými kousky.
Z druhé strany je pak dřevo opět zacínováno Abrakou Gabrou (od Hnědozlatých) na třetím místě a pomyslnou bramborovu medaili pak obsadila Malletka (zástupkyně Fialovorůžových) se svými krásně různorodými a barevnými kousky.

A jak to bylo dál? Přinášíme vám výčet dalších soutěžícíh až do 20. místa: 5. Lajky (Nezařaditelní), 6. Dílnička kocourka Mourka / Muriel de Mour (Hnědozlatí), 7. Scully (Zelení), 8. Justka (Černobílí), 9. Aqua - tiffany / Aqua (Květinoví), 10. Vendulka_(Fialovorůžoví), 11. Modrý květ (Květinoví), 12. U mistů (Zvířátkoví),  13. dante (Hnědozlatí), 14. princess Coldheart (Černobílí), 15. Miola (Fialovorůžoví), 16. kantatae (Fialovorůžoví), 17. SharkaE. (Nezařaditelní), 18. Therapy (Zelení), 19. sanstyle (Hnědozlatí) a 20. aleale (Nezařaditelní).
Rozhovory s některými z nich si můžete přečíst ve FlerMAGu.

A jak tedy dopadly kluby? Světe (tedy aspoň ty Flerový světe) div se, ale i letos se na první příčku vyhoupl klub Nezařaditelných. Jak to oni jenom dělají, že se jim to podařilo už třetí rok v řadě.
Na dalších příčkách pak jsou Hnědozlatí, Zvířátkoví, Fialovorůžoví, Černobílí, Květinoví, ZeleníČervení.

A než si ukážeme přehlídku těch TOP výrobků, které se vám v letošním ročníku nejvíce líbily, tak jako každý rok trošku statistiky ;)

Tento rok bylo rozdáno celkem 9061 hlasů. Nejvíce vás zaujalo téma pohádky (1512 hlasů) a pak život námořníka (1349 hlasů) a Konec světa (1324 hlasů). V hlasovacích blozích se vám představilo celkem 97 soutěžích, 57 z nich se jich ukázalo jen jednou nebo dvakrát. Nejvícekrát jste mohli hlasovat pro Germiu, a to celkem 9x, pak 7x pro Hanku Čížkovou, Abraka Gabru a Therapy (koukněme, zase převaha cínovaných šperků).

A teď už přehlídka 3 nej výrobků z každého kola.

Kolik času  zbývá

Fénix: "Zpívám o naději..." Před a poté
image image image
Jiříkova Zlatá rybka
- truhlička s tajemstvím...
Náhrdelník "Budulínku
dej mi hrášku"
...spí a spí,
zámek šípkový...
image image image
Mechanický brouk... 
aneb Steampunkové hody
Včelka Mája Mědníkovec lampovitý
image image image
NEVÍŠ KOHO POTKÁŠ

Plavčík už má zase
vopičku... :)))

Stařec a moře
image image image
UF! To je porád: Honem
nahoru ... rychle dolů ...
METEOPRESS v 18.století Žiju... navzdory
image image image
Na větrné hůrce Na krásném modrém Dunaji Muchomůrky bílé...
image image image
"Jsem křišťálová studánka,
napijte se prosím"
Kam asi Veverka
schovává oříšky
Starý hvozd,
olejomalba 50 x 60 cm
image image image

"Tak pojď, jdeme...:)
""HAF, HAF!:)))

Těším se na Tebe...

Znamenáš pro mě
celý svět...

image image image
Variabilní symbol Dvojí tvář Něva, kočička dohlíží
na Vaše očička...
image image image

VMSka se nám s batolecích let dostává do školky, a co nám tedy přinese další ročník? Jak už bylo naznačeno v článku, připravuje se změna pravidel jak ohledně hlasování, tak i zřejmě okolo témat.
Ale co se rozhodně nezmění  - opět se můžete těšit na přehlídky krásných (a nebojím se napsat TOP) výrobků na zdaná témata.