Labradorit

Kameny zvěrokruhu nás pozitivně ovlivňují, podobně jako je to u planet a hvězd, které byly v době našeho zrození v určité pozici na svých oběžných drahách. Pro každé znamení není určen pouze jeden kámen, ale je jich podstatně více a to z důvodů dostupnosti v různých zemích a dále jejich společným blahodárným působením a vzájemným pozitivním ovlivněním a doplňováním. Informace o kamenech zvěrokruhu byly čerpány z různých informačních pramenů jak minulých, tak současných a vlastním studiem. Sady kamenů mají v postatě větší energetický potenciál a mnohem širší působnost a to ve všech rovinách, tedy fyzické , duševní i duchovní a pracují jako energetické posilovače a regulátory. Nebojte se poslechnout svou intuici a svou sadu kamenů dále rozšiřovat.

Duhový labradorit je vysoce mystický a ochranný kámen vnášející světlo do života. Zvyšuje duchovní úroveň mysli a její spojení s kosmickými energiemi. Odklání nežádoucí energie od aury a brání úniku energie. V duševním životě potlačuje strach, nejistotu. Posiluje víru v sebe sama i v celý vesmír.
Uklidňuje příliš aktivní mysl a současně dodává energii pro příjem nových myšlenek. Přináší sílu a vytrvalost. Léčí poruch očí a mozku, ulevuje od stresu a reguluje metabolizmus. Pomáhá při nachlazení a revmatizmu. Upravuje hormonální rovnováhu a snižuje krevní tlak  - pomáhá odstraňovat neplodnost u žen, zvyšuje potenci, odstraňuje staré nemoci a bloky, zvyšuje pozornost.
Barva:
odstíny šedé, namodralé, nazelenalé, šedobílé až černé s perleťovými efekty, neprůhledný
Vlastnosti kamene a jeho použití:
Labradorit je kámen, který chrání naši auru. V období chladu, stresů a depresí nás vrací do příjemných vzpomínek, které nás hřejí a přirozeně chrání před nachlazením. Pomáhá nám odstraňovat bloky, klidnit mysl a vede nás k uskutečnění svých snů a idejí. Napomáhá rozvíjet svoji slovní zásobu (přikládáním na hrdelní čakru- před zkouškou nebo důležitým jednáním, rozšiřuje nám obzory a tiší bolesti páteře, kloubů a zubů. Labradorit je kámen, který nesnese jiné kameny ve své blízkosti a také jsou citlivé na změny teplot, proto je čistíme pod proudem vody a nabíjíme v misce s vodou zhruba 1 hod. na slunci.
Síla kamene:
aura, smysluplný řád, jednota, kontinuita života, harmonie, intuice, kreativita, činorodost a jasný cíl, srozumitelnost řeči, samo-léčebný proces organismu, regulace srdečního rytmu, snížení krevního tlaku, deprese, blokády, nepokojná duše, poruchy a bolesti páteře, kloubů a kostí, revmatismus, dna, infekční nemoci, nachlazení