Jak dopadlo hlasování 67. kola Cesta nočním městem?

 

1. místo Zanky 16 hlasů

2. místo Lenka Blaza a Matamity obě 15 hlasů

3. místo Dag 13 hlasů

Gratulujeme vítězkám KyticeKyticea přikládáme přehled vítězných  šperků a pár slov od autorek

              

image

1. místo - Světlo ve tmě - Zanky

   Noční město mám ráda, je tajemné, láká k představivosti... Fasády jsou nočním osvětlením změněné a stíny vytváří novou podobu budov. Tvary a barvy říms, ostění a parapetů se mění, okna se ztrácejí ve stínech, barokní štuky někdy připomínají temný les a jindy hlavu Medúzy. Chodníky se stávají ostrovy, které ohraničuje tma, kočičí dlažba se na silnici leskne jako vlny na moři. A mezi tím vším jsou majáky pouličního osvětlení, se kterými ráda hraji hru na stíny. Já sama rostu, blednu, zmenšuji se a mizím, abych se hned na to zase objevila a opět začala růst - taková malá noční samsára :-)).

 

 

   image2. místo - Cesta nočním městem  - Lenka Blaza

 Náhrdelník jsem vyrobila ze sytě kobaltově modrého lapisu lazuli, který obsahuje drobná zrnka zlatého pyritu a z ručně vyrobených a v peci vypálených domečků z měděného modelovacího kovu Art clay cooper.

 Jdu ztichlým nočním městem, osamělá okna svítí do tmy, slyšet je jen tlumená hudba a za okny se odehrávají příběhy.

 

 

 

 image2. místo - Ve spleti paneláků - Matamity

Téma "Cesta nočním městem" ve mne nejdřív vyvolalo obraz starého města pražského, Karlův most, Malostranské náměstí či Staromák, ale začala jsem vzpomínat kudy jsem za krásných letních večerů chodila jako mladá sama a tak jsem se ze středu města v myšlenkách posunula na tehdejší okraj Prahy k panelákům. Šedivou cestu s odlesky pouličních lamp tak znázorňuje chalcedonová růže, která je uprostřed dlouhé, někdy až nekonečné řady paneláků.

 

 

 

image3. místo - Spící městečko  - Dag

Domky, domečky, městečka mám moc ráda a ráda je ztvárňuji, jak můžete vidět nejen ve špercích z cínu, ale také co se týče pletených věcí na mém druhém profilu.

Proto jsem tohle téma uvítala a udělalo mi velkou radost.Líbí se mi atmosféra, kterou každý dům a jeho okolí vyzařuje a zajímaly by mě osudy lidí, které se v každém domě a domku vytvářejí.

 

 

 

A souhrn všech výrobků

 

A na co se příště můžete těšit? Vytvořit pro děti šperk, event. předmět, který by měl souvislost s Večerníčkem...

 

foto:koupaliste.cz/obrazky/