Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Kamenický Šenov pořádá

 

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ

 

Sobota 20.2.2010, 9.00 - 14.00 hod

 Ve škole proběhne volná prohlídka všech učeben, ateliérů a školní galerie a prodejny, kde je možné zakoupit si originální žákovské výrobky s 10% slevou!

 

Práce v dílnách: rytí, malování, broušení skla, práce v kovářské dílně, foukání skla  u unikátní mikrovlnné pece a vinutí korálků nad kahanem! Příchozí si mohou vyzkoušet některé sklářské techniky. Vytvořte si svůj první vlastní výrobek za skla!

 

Informace o talentových zkouškách a studiu. Zájemci si mohou vyzkoušet talentové zkoušky "na nečisto" v kresbě a modelování.

 

 

Vážení přátelé Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Kamenickém Šenově, vážení absolventi!

 

Chci Vás tímto informovat, že návrh na sloučení škol v Kamenickém Šenově a v Novém Boru byl stažený z jednání zastupitelstva Libereckého kraje, které se konalo v úterý 26.1.2010! Je to první důležitý krok vedoucí k definitivní záchraně naší školy. Vše ale bude ještě velmi těžké. Dle tiskové zprávy máme lhůtu jen do 30.9.2010, dokdy máme prokázat schopnost financovat školu nad rámec prostředků přidělených zřizovatelem dle normativů. Z naší strany jsme připraveni udělat všechno, co je v našich silách. Očekáváme i od zřizovatele, že bude vstřícný k naší snaze tyto prostředky získat, a že nám nebudou, lidově řečeno, házeny klacky pod nohy.

 

Děkujeme Vám všem, kteří jste nás v našem úsilí za zachování školy podpořili! Vaše podpisy, Vaše dopisy, Vaše rady a přímá i nepřímá pomoc byly v této kauze velmi důležité! Chceme Vás tímto požádat, abyste nám zachovali přízeň i nadále, protože zápas o záchranu školy pro budoucnost nekončí, ale dostává se do druhé a velmi důležité fáze - to je do hledání dalších možností financování školy a získávání zájemců o studium. Musíme dokončit projekt, který připravujeme společně s Mezinárodní Aliancí a společností Light and Glass a připravujeme projekty na výzvy v oblasti 1.1 a 3.2. - v počátečním a dalším vzdělávání. Připravujeme nové výukové programy, které by měly zatraktivnit naši školu, a zahájili jsme také výuku v AUTOCADU a 3D RHINOCEROS. Pracujeme rovněž na zřízení speciálního účtu, na který bude možné zasílat finanční prostředky na podporu naší školy. Tuto veřejnou sbírku však musí nejprve schválit Liberecký kraj a to si vyžádá nějaký čas.

 

Vážení absolventi a přátelé! Blíží se druhé kolo talentových zkoušek na naší škole, které se koná v pondělí 22.2. 2010 v 8 hodin dopoledne. Přihlášky je třeba zasílat do 12.2.2010. Řada talentovaných dětí hledá ještě možnost, kde by mohly rozvinout svoje nadání. Pomozte nám představit jim možnost studia v Kamenickém Šenově. Pokud máte kontakt na někoho na základní škole, nebo na základní umělecké škole, nebo znáte přímo nějakého žáka deváté třídy, který uvažuje o studiu na umělecké škole, dejte mu o nás co nejdříve vědět! Na požádání dodáme propagační materiály. Pomozte nám dát šanci mladým lidem rozvíjet jejich tvořivost a pomozte nám zachovat tradici naší školy. V mladých lidech je její budoucnost!

 

Dne 20.2. 2010 se bude v naší škole konat Den otevřených dveří. Ve škole proběhne volná prohlídka všech učeben, ateliérů, školní galerie a prodejny, kde je možné zakoupit si kvalitní žákovské výrobky s 10% slevou! Bude probíhat práce v dílnách: rytí, malování, broušení skla a práce v kovářské dílně.  Proběhne ukázka foukání skla u unikátní mikrovlnné pece a vinutí korálků nad kahanem! Bude prezentována práce s konstrukčním a 3D programem Autocad a Rhinoceros. Příchozí si budou moci vyzkoušet některé sklářské techniky a vytvořit si svůj první vlastní výrobek za skla! Návštěvníci obdrží informace o talentových zkouškách a o studiu. Zájemci si mohou vyzkoušet talentové zkoušky "na nečisto" v kresbě a modelování. Ve stejný den bude v partnerské firmě Preciosa Lustry Kamenický Šenov probíhat prohlídka vybraných provozů se zaměřením na možnost uplatnění absolventů naší sklářské školy. Využijte této jedinečném příležitosti!

 

 

Za pedagogický sbor SUPŠS Kamenický Šenov

 

ak.mal. František Janák

ředitel

 

V Kamenickém Šenově dne 29. 1. 2010