image

Často hledáme definici toho, co je Křivolík. Nemůžeme se pořád dohodnout, kolik lidí, tolik názorů! Pro mě to je místo, kam chodím odpočívat, ačkoliv tam vždycky tvrdě pracuju, místo, kde se cítím jako ženská, ačkoliv třeba kácím stromy a kde se vždycky uzdravuju, ačkoliv piju špinavou vodu a jím rukama od hlíny :-)

A hlavně je to pro mě místo setkávání. Ačkoliv je to vážně složité připravit akci, jejíž program skutečně lidi přitáhne, tak nějak se nám to s naší křivolickou partou prostě daří! Letošní rok jedeme ve znamení projektu Homo Aktiv (Člověk Aktivní), který je financován z grantu O2 Think Big. A tak jsme se tam setkali. Osmnáct krásným mladých lidí, kterým jsme se pokusili předat co nejvíc z toho, co sami umíme a zpátky jsme dostali náklaďák díků, vděku a nadšení. Nás lektorů bylo průměrně kolem pěti, ale většina z nás vydá za dva, když ne vzrůstem nebo duchem, tak alespoň hladem.

A jací byli účastníci? Ale oni to vlastně nebyli účastníci, byli to vědci! Přijeli na konferenci zaniklých evropských kultur 21. století do Litomyšle, kde se nám stala taková trapná věc... Pozvánku na konferenci přijal i slavný vědec, Karl Švabincký, bratr slavného malíře. chtěl nám předvést svůj vynález, stroj času, ale pak se to nějak semlelo a při slavnostním odhalení tam stroj nebyl. Prostě nebyl. Všichni hosté konference ho hledali, ale nenašli, tak se vydali na Švabinského sídlo na Kozlově, kde jim ten filuta řekl, že přístroj na konferenci vlastně ani nevzal. No ale že jim ho dá, když deset dní zůstanou v jeho výzkumném středisku a budou se pozorně učit všemu, co potřebuje cestovatel časem znát, aby se v minulosti neztratil a hlavně neztrapnil! A tak se stalo, že jsme tam spolu na deset dní žili a nakonec jsme stroj času vážně použili. Vrátili jsme se zpět o pár tisíc let do nějaké keltské vesničky, zrovna se slavil Lughnasad, pivo teklo proudem, stoly se prohýbaly jídlem, no hostina jak z filmů o Asterixovi a Obelixovi! :-)

image

image

image

image

image

Další fotografie najdete na rajčeti. Ale pozor! Budete litovat, že jste tam nebyli taky! :-) O ostatních akcích, které pořádá občanské sdružení Bacrie se dozvíte na stránkách krivolik.cz .