Vítejte ve světě dřeva
Proč právě dřevěné prkénko? Protože je nejlepší!
Čistota a bezpečnost
Mnohé z nás v souvislosti s kuchyňskými prkénky napadne otázka jejich hygieny. Dřevo coby přírodní porézní materiál se na první pohled může jevit jako špatná volba a místo, kudy se připravované jídlo snadno dostane do kontaktu se spoustou bakterií. Opak je však pravdou, jak ukazuje řada vědeckých studií. Dřevo, a zvláště pak suché dřevo, je pro bakterie krajně nevhodné prostředí k životu ve srovnání s ostatními materiály používanými k výrobě kuchyňského náčiní. Více informací viz následující odkazy, bohužel zatím pouze v angličtině:
//www.kitchensource.com/cutting-boards/chopblockhygiene.pdf
//www.kitchensource.com/kitchen-islands/pdf/woodvsplastic.pdf
//faculty.vetmed.ucdavis.edu/faculty/docliver/Research/cuttingboard.htm