Nápověda / Prodej - Podpora prodeje

Co je to Fler rank a jak funguje?

Fler rank je relativně složitým souborem automaticky generovaného hodnocení prodejců, který kopíruje křivku jejich oblíbenosti, prodejnosti a prodejní aktivity. Na základě Fler ranku dochází k třídění prodejců s vizuálním výstupem na stránce Prodejci (řazení Top Stars) a také má dopad na některé benefity prodejců.

Jaké parametry Fler rank hlídá a jak se počítá?

Přesný algoritmus výpočtu Fler rank je neveřejný a je souborem mnoha parametrů s různými důrazy. Jednotlivé položky tohoto složeného souboru jsou kombinovány z těchto parametrů:

- množství prodaného zboží
- jeho celková cena
- oblíbenost prodejce
- celkový počet zobrazování jeho zboží
- počet kladných hodnocení
- množství oblíbeného zboží ve FlerBoxech
-
množství zobrazení v Top výběrech

Důrazy těchto parametrů jsou z důvodu možných snah o manipulaci neveřejné, řazení seznamu výše je náhodné. Fler rank počítá u většiny parametrů pouze 12měsíční historii.

Hodnota Fler ranku u prodejců dosahuje hodnot 0.00 - 100.00. Hodnota Fler ranku je relativní hodnotou, která je pohyblivá v závislosti na pohybu této hodnoty u ostatních prodejců. Snížení hodnoty Fler ranku tedy nemusí znamenat, že u prodejce došlo ke snížení některého z parametrů, ale že některé parametry ostatních prodejců s ohledem na měřeného prodejce posílily. Stejným způsobem může být interpretováno zvýšení Fler ranku (nemusí dojít k navýšení některého z parametrů, ale ke snížení parametrů u ostatních prodejců).

Aktuální verze algoritmu: 2.11

Provozovatel Fler.cz si vyhrazuje právo na pravidelné i nepravidelné změny a úpravy hodnoticího algoritmu a také na vyřazení prodejce z hodnocení Fler rank (například z důvodu platební nekázně apod.).




« zpět na hlavní stranu nápovědy
Menu
--