Domů Profil prodejce M.M.Shevczik
  • aktivní prodejce od r. 2013
    Reaguje na objednávky obvykle do 15 minut.
  • Bladel,
  • 2 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (2) 100%
Nadšenci: 135
Aktivita: aktivní
Prodáno: 2
Registrace: 25.3.2013
Město: Bladel
Stát:

M.M.Shevczik

/ Prodávající
Novinky

Má cesta obdivu a zalíbení ke knihám vznikla již v raném věku na základní škole. Kdykoliv byl čas (a že ho bylo v té době požehnaně), utíkala jsem před strastmi života, který pro mě nebyl vždy radostný a lehký, hledat potěšení do říše fantazie. Prožívat dobrodružství, poznat hrdiny, žít jejich život, povětšinou nereálný, ale právě odlišný a tak fascinující.  Najít přátele a nepřátele, bojovat, zvítězit, remizovat, ale i prohrát.

„Čteš-li knihu napoprvé, poznáš nového přítele, čteš-li ji podruhé, potkáš starého.“

-čínské přísloví-

Úkol knihy byl jediný, otevřít mé srdce, mou duši, ukázat vlastnosti lidí – nelidí v jiném světle, zaujmout mé mozkové závity, vtáhnout mě do děje a hlavně něco mi dát – to něco mohl být buď dobrý zážitek, radost, štěstí, ale hlavně zkušenost, předat moudrost a posunout mně opět o kus dál.

„Slova knih nás vždy vzruší, důležité však je, aby nás změnila.“

-Konfucius-

Ovšem cesta ke psaní již nebyla tak lehká – nikdy není – chce to velkou píli, trochu talentu a citu k jazyku samému, vůli nadměrnou, chuť a nutkání předat střípky své duše dál. A hlavně, ne pro peníze a slávu, ale pro potěšení jiných. Tak jako já, když jsem byla malá, utíkala ke knihám, tak aby i další a další generace měly se kam schovat. Pod peřinu, s baterkou, tajně čísti místo spánku.

I přes nedostatek času se stále snažím psáti, zlepšovati se.  Nikdy nebudu tvrdit, že mé texty jsou dobré, protože vždy je se co učit, vlastně celý náš život je jedno velké učení, jen se budu snažit nalézt cestu k lepšímu vyjádření, sebepoznání a lepším pocitům samotného čtenáře.

„Važme si knih, dobrých a užitečných nad zlato a drahé kamení, ježto jsou nejvěrnějšími průvodci, kteří nám nejjistější cestu ke ctnosti a moudrosti ukazují.“

- Kramerius-

Zatím poslední kapitolou, která mi chyběla, bylo „tělo knihy.“ Blíže jsem měla tu šanci přičuchnouti ve svém nynějším studiu v předmětu Dějiny knižní kultury a neustálé nutkání mě vedlo k činům – ano, chci si knihu umět i uvázat.  Nyní jsem pouze začátečník, amatér, ovšem s velkým nasazením, které mi doufám dlouho vydrží.

„Knihy považuji za nejlepší výzbroj pro cestu životem a lituji všech inteligentních lidí, kteří je nemají.“

- Michel De Montaigne -

Enjoy

M.M.Shevczik

 

Uvidíme se zde:

Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Zboží

Další zboží od M.M.Shevczik

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--