Domů Profil prodejce Dhana Art
  • aktivní prodejce od r. 2017
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 dnů.
  • České Budějovice, ČR
  • 1 prodaných kusů
Hodnocení: nehodnocen
Nadšenci: 5
Aktivita: aktivní
Prodáno: 1
Registrace: 19.4.2017
Město: České Budějovice
Stát: ČR

Dhana Art

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Jmenuji se Alexandra Lechovská a bydlím a pracuji v Českých Budějovicích. 

Móda podle zvěrokruhu?

Odmalička, vždycky, když jsem ráno stála před otevřenou skříní, byl nutkavým kritériem výběru „co dnes na sebe“ pocit, abych byla oblečená tak nějak v souladu se svojí náladou, abych se cítila dobře oblečená nejen podle pravidel společenských a faktických (zima, teplo, prší), ale i podle nějakého neurčitého vnitřního nastavení. Tím jsem se řídila i při nákupu či vytváření a přetváření svého oděvu.

Ovšem tak jednoduché, že např. mám Slunce v Kozorohu, tak budu nosit jen „kozorožskou“ módu, to zase není.

To, co si skutečně oblečeme na sebe, to řídí umístění Marse. Ten si to ovšem „nevymyslí“ sám, ale z ingrediencí, které mu poskytnou osobní planety (ovlivněné společenskými a transsaturnskými planetami) „uvaří“ Mars výsledný pokrm, výslednou „módní“ kreaci, ve které nakonec skutečně vyrazíme do ulic. A kritériem konečného marsovského výběru jsou marsovské kvality – na co máme odvahu. Všimněte si, jak se v módní branži ujal pojem „outfit“, výzbroj. Je to naše marsovská výzbroj, co si oblékáme na sebe.

Asi každá máme tajný imaginární šuplíček krásných šatů, které se nám moc a moc líbí, ale které bychom měly odvahu vzí na sebe jen ve svých snech a představách (Neptun). Zde má hlavní slovo Venuše. Venuše určuje, co se nám líbí, bez ohledu na další okolnosti. V čem se cítíme dobře, bezpečně a „útulně“, to našim neuvědomnělým pocitům zase našeptává Luna.

Oděv má ale více funkcí, nejen ochranu před „povětrnostními vlivy“ a aby se nám líbil a cítili se v něm příjemně. Zajišťuje i velkou část komunikace – a zde má své slovo Merkur. Merkur nám rozpustí vlasy či nonšalantně přehodí šálku přes společenskými pravidly žádaný upjatý oděv a lišácky uvolní první zábrany v rozhovoru.

A Slunce celou oděvní kombinaci jednotně „zastřeší“, postará se o to, aby náš celkový vzhled měl jakési ucelené vyznění. (Což neznamená, že nemůže být „každý pes jiná ves“. Některému Slunci, třeba Lvu, Blížencům, to tak může někdy vyhovovat.)

Své slovo mají samozřejmě i všechny ostatní planety, svými aspekty na osobní planety „přísně“ individuálně „dochutí a okoření“ výslednou kreaci.

Všichni známe, že se nám během života mění vkus. Máme nějaké „základní nastavení“, to se časem porůznu modifikuje, proměňuje. Analogie je v astrologii tato: Horokop zrození je vlastně fotka, momentka postavení planet v okamžiku narození neboli náš základní potenciál. Planety se ale nezastaví a putují dál a v průběhu tohoto dalšího pohybu mnohokrát „zavadí“ o místo, které zaujímaly právě na základní fotce (tranzity, progrese atd). Tím rozezní jedinečný tón, my ho „uslyšíme“, když si najednou uvědomíme, že např. co jsme dříve tak rády nosily, už dlouho odpočívá v šatníku apod.

  

Můžeme tedy obráceně prohlásit: Pokud vás překvapivě zaujme oděv ve znamení, ke kterému jste nikdy neměla blízko, poznáte tak zpětně, že právě tohle znamení, tenhle způsob vnímání světa teď ve vašem životě vystoupil do popředí, tranzitem či progresí.

Móda zdaleka není jen bezduchá marnivost. Na základě proměny vkusu, déletrvajících období se v oblečení „schovat“ či naopak provokovat apod. můžeme odkrýt i celý běh života, okolnosti, které ho spoluutvářely.

Oblékání jako takové je totiž hluboce duchovní záležitost.

 

 Že na propojení módy a astrologie, která se povahou člověka zabývá, něco opravdu bude, jsem se přesvědčila díky Astrologické výstavě, kterou pořádala moje učitelka astrologie Martina Lukášková (Astrologická škola pro statečné, kterou jsem studovala). Požádala nás, frekventanty školy, abychom pro výstavu vytvořili umělecká díla na téma astrologických symbolů. Já jsem si vymyslela techniku textilních obrazů a začala jsem vytvářet touto technikou obrazy na téma: symbolické významy jednotlivých planet. A přitom, nevím proč, nevím jak, mě napadlo, že s tím souvisí i móda. Že to, co nosíme na sobě, nějakým tajemným způsobem souvisí s hvězdami a s vesmírem a že tomu přijdu na kloub. Pro tu 1. výstavu (bylo jich ještě několik) jsem vytvořila 12 šatů pro 12 znamení a několik obrazů planet. Tvořila jsem jako v transu a děly se mi při tvoření neuvěřitelné věci. Bylo to natolik intenzívní a silné, že mě to málem zabilo. Ale to by bylo na dlouhé povídání, to někdy příště. Věci, které jsem vytvořila, měly velký úspěch. Tvořila jsem dál a dál a na každé výstavě (byla putovní) přibyly další exempláře. A já jsem díky tomu měla bohatou zpětnou vazbu, mohla jsem si ověřit, jak to, co jsem ušila, odpovídá astrologické skutečnosti.

  

 Typy mých sukní:

LUNA

Tomuto typu střihu sukně říkám Luna proto, že má vlastnosti astrologické Luny. Člověk se v sukních typu Luna cítí jako v pokojíčku, v bezpečí, žensky, může se nacpat k prasknutí a sukně všechno schová, je to sukně nejen pro "svátek", ale je pohodlná i na válení se doma. Všechno ustojí bez ztráty "desítky".

Jsou velmi slušivé a zeštíhlující. Mají přinechaný pas, podšitý neznatelně pružným bavlněným úpletem, takže (pokud vyjímečně není pův. látka pružná), obsáhnou dvě velikosti. Vzadu je uprostřed riflový zip, neb sukně mají dlouhou životnost a tak aby zip vydržel. Vzadu jsou stejné dva záhyby jako vepředu, ale již bez zdobení. Jsou ručně zespoda založené, velmi kvalitně ušité. Dají se nosit v pase nebo posunuté dolů na boky, podle toho, jak se člověk cítí "fit".

Materály jsou předem vyprané a vysrážené, takže po vyprání nezmění svojí velikost v žádném směru. Všechny aplikace a háčkované motivky jsou pečlivě pevně přišité a začistěné

 

Typický pohled zezadu:

 URAN

Uran symbolizuje originalitu a netradiční přístup k řešení - a chytrost s intuicí.. A přesně takové jsou sukně tohoto typu. Originálně, netradičně spojují dva nejklasičtější střihy sukní - kolový a klasický úzký. Na úrovni boků je kus tradiční úzké sukně "vystřižen" a nahrazen neúplným volánem a la kolová sukně. Výsledná "uranská" sukně je naprosto úžasná: rozbíjí velkou plochu tradičního úzkého střihu v úrovni boků, tedy zeštíhluje a zárověň umožňuje pohodlný pohyb. Z boku působí z jedné strany přísně klasicky a z druhé rozevlátě, stejně tak při chůzi.

Je to opravdu moc slušivý a zeštíhlující typ sukně, hodí se skvěle pro "větší" velikosti. Nahoře není všitá do pásku, je zakončená podšitím a prošitím a je nejen v pase pružná (jen vyjímečně, podle materiálu, ne). Nosit se dá buď v pase, nebo posunutá níže na boky. Vzadu oprostřed je riflový zip. Design sukní je opět různý - podle povahy daného astrologického znamení. Všechny látky jsou předem vysrážené a nezmění po vyprání svojí velikost v žádném směru.

Ke zdobení nepoužívám tisky, ale tradiční techniky, vyšívání, háčkování atd. Opět jsou velmi kvalitně ušité a všechny aplikace a prošití pečlivě začistěné a pevně přišité.

Pohled zezadu:

MARS

Sukně typu Mars jsou klasické 6-ti dílové se sedlem, lehce rozšířené. Symbolicky s Marsem souvisí tak, že je v nich bezproblémový pohyb, ničemu nepřekáží, nic se nikde nemotá, dobře sedí, takže si je člověk nemusí nijak popotahovat a upravovat na sobě. Zkrátka, kdyby se dělaly montérky i jako sukně, dala bych tento střih. Dobře by se i zapracovaly kapsy, kdyby na to přišlo. Dá se v nich i jít do hor a na houby.

Nahoře není sukně všitá do pásku, je zakončená podšitím a prošitím a je nejen v pase pružná (jen vyjímečně, podle materiálu, ne). Nosit se dá buď v pase, nebo posunutá níže na boky. Vzadu oprostřed je riflový zip. Design sukní je opět různý - podle povahy daného astrologického znamení. Všechny látky jsou předem vysrážené a nezmění po vyprání svojí velikost v žádném směru. Ke zdobení nepoužívám tisky, ale tradiční techniky, vyšívání, háčkování atd. Opět jsou velmi kvalitně ušité a všechny aplikace a prošití pečlivě začistěné a pevně přišité.

Mám dva "podtypy", jeden je klasika, lehce rozšířená a druhý dole směrem k lemu víc do zvonova. Ale to jen malinkatý rozdíleček.

Příklad lehce dole rozšířeného podtypu sukně typu Mars:

Pohled zezadu:

Způsob dopravy
Česká pošta balík do ruky, obyčejný balík. baleno v igelitu a krabici.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler Boxy
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Dhana Art

Oblíbení uživatelé
Žádní oblíbení uživatelé.
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--