Domů Profil prodejce MiHa kosmik
  • aktivní prodejce od r. 2018
    Reaguje na objednávky obvykle do 5 minut.
  • Příbram, ČR
  • 6 prodaných kusů
Hodnocení: nehodnocen
Nadšenci: 5
Aktivita: aktivní
Prodáno: 6
Registrace: 18.3.2018
Město: Příbram
Stát: ČR

MiHa kosmik

/ Prodávající
Novinky
927043
20.1.2021 Přeji všem hodně zdraví, lásky a spokojenosti po celý rok 2021 a také mnoho radostných chvil strávených brouzdáním po fléru při hledání předmětů, které potěší či ozdobí vaší společnost... .:-)

Vítám Vás ve své dílničce Pod kapličkou….

Zabloudili jste tedy do malé podbrdské vesničky, kde „pod kapličkou“ se učím tvořit keramiku již několik let. Tvořím keramiku jak z plátů modelovanou, tak i točenou. Kruh jsem si pořídila loni v lednu a jsem jím tak nadšená, že systémem pokus omyl tvořím nové tvary, které ve mě vzbuzují fantazii a další lásku k tvorbě. Každá věc je originál. Nabízím jak zahradní keramiku, tak keramiku užitkovou i jen tak pro radost.

Zatím nejsem stylově vyhraněná, ale tíhnu ke starým věcem, a moc se mi líbí nádobí našich babiček. Keltská keramika, japonská, čínská i mexická a mnoho dalších…. Vše budu zkoušet a časem se uvidí….

Keramika je můj koníček, a tak výrobky budou přibývat pomalu. V obchůdku budu mít vždy jen dostupné zboží. Více než dokonale vyrábím a tvořím s láskou a úctou k tomuto prastarému řemeslu.

Doufám, že se Vám u mě bude líbit ?

 

O mně

Jsem zaměstnána a keramiku mám jen jako koníčka… Je mi 54 let, mám dvě dospělé děti, dceru a syna. Domácnost nyní se mnou tvoří již můj manžel, který je mou velkou oporou a pomáhá mi se vším okolo domu a zahrady, a také dva psi. Tmavohnědý stafford Rocky, kterému je 11 let a blondýna labradorka Jenny, které je 12 let.

Svými dílky jsem obdarovala nejdříve rodinu, pak vytvářela dárky pro různé příležitosti k narozeninám, svátkům, svatbě svým nejbližším a kamarádům. Výtvory beru jako své děti a s každým se musím potěšit. Co mě přivedlo až k tomuto obchůdku… mimo jiné i tato příhoda …… Již dva roky peču kváskový chléb v plechové formě a napadlo mě si vytvořit formu keramickou. Vytvořila jsem z plátů oválnou formu s uchy a po dokončení mi z toho vyšel ☹ truhlík na květiny. I řekla jsem si nevadí, truhlíků není nikdy dost. Bylo mi však líto nezkusit v něm upéct alespoň JEDNOU chléb .. řekla jsem si dám mu šanci než do něj začnu hrnout hlínu. Po vykynutí, následném upečení a vyklopení jsem měla jasno: žádný truhlík, ale vznešená a dodnes opečovávaná forma na chléb ? Barva, křupavost, jak šel vyklopit a hlavně chuť…. nepopsatelné….prostě o level výše.

 Je to o materiálu… keramika má prostě svoje. NAŠE babičky měly prostě za ušima a pekly v keramice nebo litině. Dodnes si pamatuji jak jsem jako malá pila u babičky kakao ze starého hrnečku a viděla zadrátované hrnce, sádelňák …Tyto věci mám ráda dodnes a úplně se rozplývám v různých skanzenech a muzeích. Čím dál víc si beru rady našich předků k srdci ať už ve stravě či bylinkaření a v tomto duchu chci vytvářet předměty.

 Doufám, že mé dílka budou pro vás nejen k užitku, ale potěší i vaši duši. A já pak budu mít dobrý pocit, že je o má „dítka“ dobře postaráno.

Pro dobrou pohodu recept na kváskový chléb ve formě.

Kvásek nabízím zdarma, ale jen osobní předání v Příbrami či na Praze 1 a v mé Dílně.

Kváskový chléb

200 g kvásku

200 g žitná chlebová mouka

200 g pšeničná hladká chlebová

350 ml vody

1 lžíce soli

1 hrst lnu

1 hrst sezamu

1 hrst slunečnice – vše zamíchat a

dát do formy vymazané olejem a vysypané slunečnicovými semínky a nechat stát 12-16 hodin /v mikrotenové tašce/ v pokojové teplotě

asi 180 C trouba

 /já dělám tak, že troubu rozpálím na 250 C i s plechem na dně trouby, vložím chléb ve formě do trouby a do spodního plechu naleju čtvrt litru horké vody. Po deseti minutách troubu otevřu plech vyndám a stáhnu teplotu na 150 C a dopékám zhruba 20 minut a rosím co 8 minut vrch chleba. Poté vyndám a nechám cca 15 minut vychladnout a vyklopím…nechám na roštu zcela vychladnout.

 

 

Musím se s Vámi podělit o fotografii "mého dítka v novém bydlišti", včera mi paní zaslala a moooc mě potěšila..Potlesk ještě jednou děkuji za foto a ať vám dělá květináček radost a brzy bude mít i bratříčkyVelký úsměv 10.3.2019

image

Způsob dopravy
Česká pošta, zásilkovna, zboží balím do bublinkové folie a papíru. Možnost osobního předání po domluvě Příbram, Praha, Tábor, Dobříš, Březnice.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od MiHa kosmik

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--