Domů Profil prodejce madebynikka
  • aktivní prodejce od r. 2018
    Reaguje na objednávky obvykle do 15 minut.
  • Praha 8, ČR
  • 2 prodaných kusů
Hodnocení: nehodnocen
Nadšenci: 5
Aktivita: aktivní
Prodáno: 2
Registrace: 18.3.2018
Město: Praha 8
Stát: ČR

madebynikka

/ Prodávající
Novinky
770100
4.12.2018 Zapojila jsem se do akce "originální Vánoce"!

Tady asi čekáte, že se dozvíte něco o mé osobě. Co Vám asi na sebe prozradím? Jsem stydlivka, tak to nebude úplně jednoduché. Navrhuji a vyrábím originální šperky. Také se věnuji fotografování, kresbě a malbě. Umění mne zajímalo už od malička, vystudovala jsem Střední průmyslovou školu keramickou v Karlových Varech. Vytvářím pod značkou Made by Nikka.

Na začátku všeho byla chuť vytvořit něco barevného a originálního a jen tak pro radost. Inspirovaly mne fotky z časopisů, tvorba jiných umělců. Jen tak mne bavilo zkoušet věci, učit se něčemu novému. A pak se vše zvrtlo ve velikou vášeň…. Nejraději bych veškeré peníze utratila za drahé kameny, korálky a všechny ostatní nezbytnosti. Ráda také fotím, pár mých autorských fotografií zde také najdete. A tak jsem si řekla, že než dělat radost jen svým známým a kamarádům, udělám ji i Vám. A třeba si tak udělám a místo pro další nové korále….

Všechno dělám s nadšením a radostí. Každý kousek je ručně vyrobený, nezaměnitelný originál, který se snažím propracovat do nejmenšího detailu. Pečlivě vybírám každý z použitých materiálů, ať už jde o drahý kámen, korálek nebo návlekový materiál. Hotový produkt musí být vždy kvalitní. I přes veškerou mou snahu se však mohou objevit drobné nedostatky. Ty však k ruční práci neodmyslitelně patří a jsou jejím charakteristickým znakem. Každý výrobek je originální, jelikož ho tvoří tolik originálních komponentů. Nejraději pracuji s drahými kameny. Každý má svou vlastní historii a energii. 

Pokud se chcete domluvit na jiné formě doručení, prosím připište mi to k objednávce. Děkuji.

Náušnice dodávám s plastovým zakončením.

Pokud budete mít přání a budete chtít vyrobit zboží v jiné kombinaci barev a ozdob, či délce, nebráním se tomu a budu ráda. Jen je třeba počítat s delší dodací lhůtou, cca 14 dní až tři týdny, protože materiál objednávám podle potřeby. 

Jak vybrat správnou velikost náramku?

Před nákupem doporučuji se zamyslet, jakou délku preferujete. Některé máme raději náramky těsnější, jiné zase preferují náramky volnější. Doporučuji vybírat náramky volnější, aby Vás náramek moc netlačil.

Nejjednodušší cesta je si změřit krejčovským metrem obvod ruky v místě, kde náramek nosíte. Pokud nemáte krejčovský metr, dobře poslouží provázek nebo proužek papíru. K naměřené délce připočítejte 1 – 1,5 cm.

Jaká je ideální délka řetízku nebo náhrdelníku?

Líbí se Vám některý z nabízených náhrdelníků, ale máte obavy, aby nebyl příliš dlouhý nebo krátký?

Nejběžnější délka dámského řetízku je 42–45 cm.

Pokud nemáte svůj oblíbený řetízek nebo náramek doporučuji opět změřit pomocí provázku a metru:

Krejčovským metrem změřte, jak velký je obvod kolem Vašeho krku až k místům, kde začíná na obou stranách hrudníku klíční kost. K naměřené hodnotě připočtěte 5-10 cm a vyjde Vám ideální délka řetízku vhodného pro Vás.

Vybírejte řetízek podle příležitosti a oblečení. Delší řetízek je vhodný k většímu výstřihu nebo roláku, kratší řetízky lépe ladí ke společenskému oděvu.

Ke každodennímu nošení se doporučují řetízky a náhrdelníky s délkou 45–50 cm - skvěle se hodí na každodenní nošení a podle designu šperku si tento typ můžete skutečně zvolit ke každému typu oblečení i příležitosti.

Delší náhrdelníky o délce 60–75 centimetrové náhrdelníky, jsou velmi oblíbeným doplňkem ke společenským šatům, zejména pokud jde o koktejlky, které zvýrazňují postavu. Samozřejmě vám nic nebrání zdobit se těmito šperky i během dne, jen je možné, že Vám budou při některých činnostech překážet.

 V této sekci se dozvíte něco o tom, jak se o šperky a bižuterii starat, aby vám vydržely co nejdéle, jako nové – bez škrábanců a deformací, krásné a třpytivé. Tak jako například naše pleť, i šperky vyžadují péči. Nebojte se, je to jednoduché, stačí dodržovat jen pár základních pravidel.

Samozřejmě záleží na konkrétním šperku, použitém materiálu, způsobu výroby a podobně. Ale všeobecně platí, že šperkům nesvědčí: chemikálie, voda, kosmetika včetně parfémů, přímé sluneční světlo, nadměrná zátěž, nevhodný způsob uchovávání.

Jaká jsou tedy ta základní pravidla, o kterých jsem psala v úvodním odstavci?

  • Šperky si dávejte, nasazujte až po nalíčení a po použití parfému – tedy jako poslední. A po příchodu domů je vždy sundávejte jako první. Ať už je to krém, parfém, lak na vlasy nebo pot – přímý kontakt může například změnit barvu komponentů.
  • Šperky odkládejte při domácích pracích, práci na zahradě, sportování, sprchování nebo před spánkem. Může totiž dojít k mechanickému poškození.
  • Šperky nepatří ani na plovárnu či pláž. Přímé sluneční paprsky, voda a krémy je totiž mohou poškodit.
  • Šperky nenoste ani v prašném prostředí a při výkonu náročných prací.
  • Chraňte šperky před tvrdými předměty, jsou křehké a mohou se snadno poškodit, deformovat nebo rozbít či roztrhat.
  • Neuchovávejte šperky v koupelně, je tam vlhko a šperkům a bižuterii vlhko neprospívá. Může způsobit korozi nebo změnit barvu některých druhů korálků. Nejvhodnější je skladovat šperky odděleně na suchém místě, mimo sluneční paprsky a prach. Ideální je například nějaká šperkovnice nebo krabička. Jednotlivé výrobky uchovávejte v oddělených látkových nebo plastových sáčcích. Nedávejte všechny náušnice například v jednom sáčku. Jednotlivé výrobky se mohou takto mechanicky poškodit, nebo řetízky a náhrdelníky se mohou zamotat.

 Jak šperky čistit?

I zde záleží na použitém materiálu a technice. Obecně však platí, že pokud šperk zlehka očistíte suchým měkkým hadříkem neuděláte chybu.

Samozřejmě, že nic netrvá věčně, a ať už si dáváte sebevětší pozor, může dojít k nějakému poškození. Komponenty například zoxidují, lanka se poničí, nitě se přetrhnou. Pak doporučuji kontaktovat výrobce.

Pokud se tak stane u mých výrobků, neváhejte a kontaktujte mne, ráda vám s opravou pomohu!

Způsob dopravy
V Praze možnost osobního předání, jinak doporučeně prostřednictvím České pošty v bublinkové obálce jako doporučený dopis. Pokud doručení poštou vyloženě nechcete, prosím, připište mi to k objednávce. Děkuji Nikka.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Zboží

Další zboží od madebynikka

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--