Domů Profil prodejce maya.textile atelier
  • aktivní prodejce od r. 2018
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 dnů.
  • Frýdek Místek, ČR
  • 2 prodaných kusů
Hodnocení: nehodnocen
Nadšenci: 7
Aktivita: aktivní
Prodáno: 2
Registrace: 19.6.2018
Město: Frýdek Místek
Stát: ČR

maya.textile atelier

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

 

Tkané koberce / tašky / obaly na notebooky a jiné tkané výrobky

Základní surovinou pro ruční tkaní mých koberců, koberečků, předložek, plédů a dek se staly 100 % přírodní příze - především vlna, kterou si také sama spřádám na kolovratu a pracuji taky s recyklovanou bavlnou.
Je pro mne velice důležité, aby chov zvířat, ze kterých se vlna a srst získává, byl zcela v souladu s potřebami těchto zvířat, proto pro svou rukodělnou tvorbu používám často ekologické příze s certifikátem GOTS, který zaručuje, že zvířata byla chována v dobrých podmínkách, jejich vlna je mulesingfree a příze jsou barveny přírodními a zcela nezávadnými barvivy. Takový výrobek pak splňuje i ty nejvyšší požadavky na kvalitu, funkčnost a zároveň klade důraz na ekologii a trvale udržitelný rozvoj. 
Můj příběh

Život v Beskydech, láska k tradičnímu řemeslu jako je tkaní, předení a myšlenka trvale udržitelného rozvoje včetně ochrany přírody a zvířat jsou filosofií a hlavním mottem pro mou rukodělnou tvorbu.

Základní surovinou pro ruční tkaní mých tašek, koberců, koberečků, předložek, plédů a dek se staly přírodní příze ze zaručeně ekologických zdrojů. Je pro mne velice důležité, aby chov zvířat, ze kterých se vlna a srst získává, byl zcela v souladu s potřebami těchto zvířat. Proto pro svou rukodělnou tvorbu používám ekologické příze s certifikátem GOTS, který zaručuje, že zvířata byla chována v dobrých podmínkách, jejich vlna je mulesingfree a příze jsou barveny přírodními a zcela nezávadnými barvivy. Takový výrobek pak splňuje i ty nejvyšší požadavky na kvalitu, funkčnost a zároveň klade důraz na ekologii a trvale udržitelný rozvoj. Mnohé z mých výrobků mají navíc i sociální/lidský rozměr, protože materiály, ze kterých tvořím, jsou předeny a barveny ženami ze sociálních projektů v Jižní Americe. Výrobky z mé dílny lze tak směle označit jako fair trade neboli spravedlivý obchod.

Láska k přírodě a nádherným přírodním materiálům jako je ovčí vlna merino, alpaka, kašmír, hedvábí, len nebo bavlna a zároveň fascinace starým řemeslem jako je předení a tkaní mě přivedly k myšlence na založení vlastní textilní dílny. V podhůří Beskyd, kde žiji, vznikají mé originální tkané a pletené výrobky se 100 % podílem ruční práce z výhradně ekologické příze.

Způsob dopravy
Česká pošta - balík cenný 85 Kč Česká pošta - balík do ruky 125 Kč
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od maya.textile atelier

Oblíbení uživatelé
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--