Domů Profil prodejce HanitArt
  • aktivní prodejce od r. 2018
    Reaguje na objednávky obvykle do 11 hodin.
  • Prostějov, ČR
  • 8 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (1) 100%
Nadšenci: 2
Aktivita: aktivní
Prodáno: 8
Registrace: 24.6.2018
Město: Prostějov
Stát: ČR

HanitArt

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

HanitArt - šperky a vitráže  - mé malé velké radosti

Vítejte v mém obchůdku :)

Jmenuji se Hana Dosedělová a má tvorba na fléru se zaměřuje především na cínované šperky a skleněné vitráže. Ke své práci nejčastěji využívám cín s příměsí stříbra, minerály, sklo, korálky a kůži. 

K výrobě cínovaných šperků jsem se dostala náhodou, ale zato mě tato činnost naprosto pohltila. Užívám si celý tvůrčí proces od výběru kamene až po hotový šperk. Líbí se mi, jak si každý kámen sám řekne, co s ním mám dělat, s čím ho kombinovat, v jakém stylu ho uchopit. Často dopředu netuším, jak bude výsledný šperk vypadat. Prostě se nechávám vést. Také mě dost baví výzvy, jako dělat šperky na míru, pro konkrétní ženy, jak pro ty, které mi dají volnou ruku a chtějí se nechat překvapit, tak i pro ty, které mi sdělí své požadavky nebo účel, ke kterému je šperk určen.

Mé vitráže často ztvárňují anděly, což je u autorů tiffany velmi oblíbené téma. Některé své anděly jsem se rozhodla převést do trojrozměrné podoby, a to tak, aby se do nich mohla vložit čajová svíčka a sloužili jako svícny (jedná se o můj vlastní autorský nápad)

Děkuji za vaši návštěvu :)

 

Cínované šperky jsou vyrobeny z bezolovnatého cínu s příměsí stříbra. Jsou ošetřené antioxidantem. Ten ovšem časem přestává působit a je tedy potřeba méně často nošené šperky uchovávat v suchu a přítmí.

Pro navrácení lesku je vhodné použít např. švédskou utěrku, někdy stačí jen riflovina. Potéšperk potřete olejem (obyčejným kuchyňským na vaření) a dbejte na to, aby se olej opravdu dostal do všech spár. 

Se šperky se nekoupejte a buďte opatrní i s užíváním parfémů, protože obsahují alkohol, který může škodit jak cínu, tak kamenům.

Cín není tak tvrdý kov, jako např. stříbro či jiné drahé kovy a proto s ním zacházejte opatrně. V případě pokřivení je snadné šperk narovnat, ale není vhodné to dělat často.

V případě, že se vám se šperkem něco stane, jsem ochotna jej opravit či upravit :)

Způsob dopravy
Zboží obvykle odesílám do 3 dnů od připsání platby na účet a to doporučeně přes ČP. Lze se předem dohodnout i na osobním předání.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od HanitArt

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--