Domů Profil prodejce Ringusta
  • aktivní prodejce od r. 2019
    Reaguje na objednávky obvykle do 2 hodin.
  • Praha, ČR
  • 1 prodaných kusů
Hodnocení: nehodnocen
Nadšenci: 12
Aktivita: aktivní
Prodáno: 1
Registrace: 10.8.2019
Město: Praha
Stát: ČR

Ringusta

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Zdravím vás v mém obchodě!

Vyrábím unikátní prsteny z neobvyklých prstenů jako je karbon, exotické i evropské dřeviny, opál, akrylester, přírodní menerály a mnohé další. Více informací naleznete v sekci materiály.

Vše vyrábím ručně, pouze za pomoci soustruhu a stolní vrtačky. Každý prsten je vyráběn přímo pro vás, podle vaší vybrané velikosti a šířky. Z toho důvodu je nutné počítat z delší dobou do odeslání prstenu - k odeslání bude připraven do 7 pracovních dnů.

Prsteny vyrábím pro každodenní nošení. Pokud to materiály vyžadují (např. dřevo a kovy) jsou opatřeny ochrannou vrstvou proti vodě, která rovněž brání korozi v případě použití kovových prvků. Mnou používané materiály jako karbon, elforyn nebo akrylester jsou rovněž lehké a velmi příjemné na kůži.

Karbonová vlákna

Základním kamenem pro tvorbu mých prstenů jsou karbonová vlákna. Vynikají zejména svou pevností a lehkostí.

Používají se v leteckém průmyslu, u sportovních aut, v cyklistice a všude tam, kde jsou vyžadovány jeho výjimečné vlastnosti.

Důvodem, proč jsem se já rozhodl při výrobě prstenů používat karbon ovšem není jeho pevnost a lehkost. To beru spíše jako dodatečný bonus. Karbon je při správném zpracovaní neskutečné krásný materiál a rovnež je velmi příjemný na nošení. V zimě vás na prstu nebude chladit, ani kdybyste ho nechali přes noc venku v mrazech. Na sluníčku se i přes svou černou barvu nerozpálí a ani se časem nebude deformovat jako slabší prsteny z drahých kovů.

Proto ho používám téměř na všech svých prstenech, někdy jen z vnitřní části, jindy z něj vytvořím prakticky celý prsten.

 

Exotické i evropské dřeviny

Všechny kusy dřeva jsou zcela jedinečné svou kresbou, která z každého prstenu vytvoří naprostý a neopakovatelný originál.

Exotická dřeva jako eben z rovníkové Afriky, purpleheart z pralesů Střední a Jižní Ameriky nebo teak z jihovýchodní Asie dodají šperkům luxusní vzhled. Nádherné jsou rovněž dřeviny rostoucí v Evropě jako třeba sicilská oliva nebo dub červený.

Problémem by se mohla zdát vyšší pórovitost zejména některých dřevin, proto na povrch každého dřeva nanáším ochranou vrstvu proti vlhkosti i vodě, takže každodenní nošení a mytí rukou není pro prsten žádnou překážkou.

 

Syntetický opál

Zachytit krásu opálu na fotografii nebo se jí snad pokoušet popsat je nemožné. Je tomu tak kvůli změně jeho odlesků při sebemenším náklonu vůči světlu. Zejména bílý a černý opál odráží prakticky celou paletu barev.

Upřednostňuji práci s opálem syntetických oproti jeho přírodnímu protějšku. Práce s ním je snazší, jelikož se při broušení tolik neláme a výsledek je pak o poznání krásnější.

Opál používám ve středu prstenu, buďto samotný s různými kombinacemi barev nebo ve spojení s dalšími materiály jako fotoluminescenční nebo holografický prášek. Vše je posléze opatřeno ochranou vrstvou, podobně jako u dřeva.

 

Akrylester

Akrylester nebo také Inlace kombinuje vlastnosti akrylu a polyesterové pryskyčice.

Výsledný produkt je prémiový materiál, který po vyleštění vypadá naprosto dokonale. Částečně propouští světlo a prsteny z něj mají velkou optickou hloubku. Tento efekt je výrazný zejména u prstenů s fialovo bronzovým akrylesterem, kde kombinace barev a výrazná hloubka vytváří dojem, jako by obsahovaly celou galaxii.

Velkou výhodou je i jeho příjemnost na kůži a celodenní nošení tak nebude žádný problém.

 

Přírodní minerály

K dispozici mám velké množství přírodních minerálů všech možných barev a odlesků. Od průsvitných jako je křišťál, ametyst nebo cítrín, přes granáty, olivíny a jantar až po zcela neprůhledné  se sytou barvou jako jsou malachit, pyrit a lapis lazuli.

Tyto kameny mohu zapracovat do prstenu a vytvořit tak jedinečný kousek obsahující váš oblíbený minerál. Kameny vždy zbrousím tak, aby z prstenu nevyčnívaly a nemohlo se tedy stát, že se při náhodném pádu rozbijí.

 

Kovy

Když se řekne prsten, většina lidí si vybaví právě takový, který je vyrobený z kovu. Já se snažím používat ty pro šperky nepříliš typické. V současnosti je to bronz, měď, mosaz a v menším množství i chirurgická ocel.

Kov používám pouze jako doplněk k ostatním materiálům, ze kterých prsteny vyrábím a ve většině připadů zabírají jen část vnější strany.

Větší plochy vytvářím z 1 mm tlustého, natvrdo spájeného plechu a tenké linky po obvodu pak z drátů o různých tlouškťách.

 

Ostatní

Dalších materiálů, které se dají použít na výrobu prstenů existuje nepřeberné množství. Elforyn neboli umělá slonovina, juma používaná hlavně při výrobě rukojetí nožů a mnohé další.

Zajímavých efektů lze dosáhnout použitím všemožných prášků. Ať už to jsou metalická barviva, prášek Prism Holo nebo fotoluminescenční, který po nasvícení slunečním světlem ve tmě září.

Asi nejzajímavější je možnost přidaní NFC čipu do prstenu, se kterým si pak můžete třeba spustit oblíbenou stránku v prohlížeči, vytočit častý kontakt nebo odemknout mobil. Nevýhodou je nutnost NFC technologie v telefonu (dnes už má skoro každý mobil), nemožnost použití kovových prvků v prstenu a jeho větší tloušťka. Přidání čipu do prstenu je zatím pouze v připravě. 

Pokud jste si nevybrali z mé nabídky prstenů v obchodě, zkuste mi popsat, jaký by se vám líbil a určitě se nějak domluvíme. Emailová adresa je info@ringusta.cz.

Můžete se inspirovat již prodávanými prsteny nebo vymyslet úplně nový, zcela podle vašich představ. Omezen jsem materiály, které vlastním, ale je možné se domluvit i na jiných. Pokud máte doma něco, co byste chtěli zapracovat do prstenu, napište a uvidíme, co se dá dělat.

V případě výroby na zakázku je třeba počítat s delší dobou dodání a rovněž s nutností zaplatit polovinu domluvené částky předem jako nevratnou zálohu. Cena se odvíjí od materiálů a náročnosti jednotlivých prstenů a je řešena vždy individuálně. 

 

Způsob dopravy
Doprava Českou poštou nebo GLS nad 2000 Kč zdarma po celé ČR. Pro Slovensko je doprava zdarma od 3000 Kč.
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Ringusta

Oblíbení uživatelé
Žádní oblíbení uživatelé.
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--