Domů Profil prodejce Naga Crafted
  • aktivní prodejce od r. 2020
    Reaguje na objednávky obvykle do 5 minut.
  • Brno, ČR
  • 6 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (2) 100%
Nadšenci: 7
Aktivita: aktivní
Prodáno: 6
Registrace: 31.3.2020
Město: Brno
Stát: ČR

Naga Crafted

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Vážení zákazníci,

vítejte na poněkud netradičním profilu iniciativy Naga Crafted. Jsme iniciativou, sociálním podnikem, který podporuje znevýhodněné ženy kmene Konyak ze Severovýchodní Indie, konkrétně ze státu Nagaland  - proto také název Naga Crafted.

Nenechte se zmást, Severovýchodní Indie je kulturně a etnicky velmi odlišná, naleznete zde obyvatele, kteří spíše připomínají Thajce či Barmánce, je to místo mnoha kmenů a jazyků, kde má výroba korálkových šperků hlubokou tradici.

Do oblasti Mon v Nagalandu jsem poprvé přijela před třemi lety v rámci doktorského výzkumu. Místní krajina a z větší části stále zachovalý tradiční způsob života mě okouzlili. Postupem času jsem však zjistila, že život místních není tak romantický, jak by se na první pohled mohlo zdát. Stojí na křižovatce mezi starým a novým způsobem života, kde se potýkají s mnoha externími vlivy a výzvami jako je příchod moderního způsobu vzdělávání a administrativy, vliv západní kultury skrze média, migrací mladších generací do měst aj., ktéré narušují soběstačnost a soudržnost místních komunit.

Na začátku iniciativy Naga Crafted zhruba před jedním rokem stál nápad, jak se odvděčit komunitě žen, u kterých jsem v době výzkumu žila, a zároveň je podpořit v tom, co dělají, čím jsou. Všimla jsem si jejich řemesla, kterému se věnují ve volném čase, když jsou pohromadě - výrobě šperků z korálků. Několik jsem od nich nakoupila a u nás prodala. Mělo to úspěch. Během uplnynulého roku jsme s místní kamarádkou Mongnam na projektu zapracovaly a ženy začaly učit nové postupy a designy. Šperky, které nyní společně vyrábíme jsou originální fúzí tradičního, nového a kreativity jednotlivých lidí.

** Myšlenkou naší iniciativy je dát těmto ženám možnost férového výdělku za využití jejich tradičních dovedností, dále je vzdělávat, a tím je podpořit v ukotvení jejich kulturní identity v rychle se transformující tradiční společnosti. **

Kromě mě šperky vyrábí dalších 15 žen. Do projektu se snažíme zapojit především znevýhodněné ženy jako jsou matky samoživitelky, vdovy, ženy jejichž muž se potýká se závislostí, mladé ženy, které vystudovaly a nemohou najít uplatnění.

** Zakoupením šperku Naga Crafted vracíte prostředky zpátky do našeho sociálního podniku a dáváte tak ženám možnost dalšího přivýdělku. **

Děkuji za Váš čas, budeme si moc vážit toho, když nás podpoříte. Níže se můžete podívat na pár fotek, jak šperky vyrábíme, a jak to vypadá v Nagalandu.

Děkuji

Lenka Alen

Výroba náušnic ve vesnici ShangnyuNejstarší účastkyně Naga CraftedWorkshop s ženami vesnice ChenKonyakové jsou známí pro spolupráciDetail výroba náušnicRodinná atmosféra při práci v MonuVýroba náhrdelníků vesnice S/Chyngniu

Způsob dopravy
Česká pošta, bublinková obálka
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Naga Crafted

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--