Domů Profil prodejce Microgreens
  • aktivní prodejce od r. 2020
    Reaguje na objednávky obvykle do 18 hodin.
  • Praha 7, ČR
  • 19 prodaných kusů
Hodnocení: nehodnocen
Nadšenci: 4
Aktivita: aktivní
Prodáno: 19
Registrace: 2.11.2020
Město: Praha 7
Stát: ČR

Microgreens

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Prague Microgreens Farm

Jsme vaše městská vertikální farma sídlící na Praze 7 – Holešovicích.

Spoluprací s námi si tak můžete být jisti nejen kvalitou a chutí, ale i původem veškerých rostlinek. To s sebou přináší i několik úžasných výhod.

Microgreens nejsou zatěžovány žádnými pro kvalitu produktu nevhodnými procesy. Nezavíráme je do tmavých útrob náklaďáků a nepřejeme jim šťastnou, zdlouhavou cestu, kvůli které je třeba je nejdříve chemicky ošetřit. Při dodávání vyzvedneme rostlinky a prostě vám je během chvíle doneseme čerstvé přímo z farmy. To vede i k tomu, k čemu směřujeme ve všech ohledech našeho působení – být šetrnější k přírodě. Drasticky snižujeme jakoukoli uhlíkovou stopu, jsme energeticky výrazně úspornější a ekologičtější.

V neposlední řadě nás hlavně váš zájem o lokální produkty neuvěřitelně motivuje a nabíjí v tom, co děláme. Nejsme jeden pro druhého anonymní dodavatelé a klienti. Potkáváme se, komunikujeme spolu. Zatím, co vy poznáváte, jak pracujeme my, tak naopak my máme možnost poznat, jaké skvělé věci děláte vy. A jsme toho velice rádi součástí…

 

 

MICROGREENS: MALÉ ALE ZÁZRAČNÉ

Microgreens jsou malé sazeničky jedlých rostlin (zeleniny, bylinek), které se považují za novou formou superpotraviny po celém světě. Jsou mnohem menší než běžné rostliny, a přesto v sobě ukrývají nečekanou intenzitu.

Obsahují ohromné množství vitamínů a minerálů. Proto je také není nutné konzumovat v tak velkém množství, jako obvyklou zeleninu. Ve skutečnosti totiž mají mnohem vyšší koncentraci živin ve srovnání se svými plně vyzrálými protějšky.

Pro své komplexní chuťové profily a texturní kontrasty stačí pár kousků této delikatesy k přenesení vašich jídel do úplné nových dimenzí kulinářství.

 

BENEFITY MICROGREENS -

MICROGREENS: MALÉ ALE ZÁZRAČNÉ

Produkty z naší městské farmy sice mohou zaujmout vzhledem, ale přeci jenom se v první řadě jedná o velice oblíbenou kulinářskou složku. Tomu napomáhá hned několik faktorů – intenzivní chuť, nádherné barvy, svěží textura. O jednom se ale často neví, protože není na první pohled vidět. Mluvíme o nutričním obsahu, přesněji řečeno koncentraci esenciálních vitamínů.

Jak název "microgreens" může napovídat, jedná se sice o menší rostlinky, ale co jim chybí do metrů vyvažují vitamíny. Za nutričně prospěšné byly prohlášeny dávno, ale díky současným studiím teprve nyní zjišťujeme, jak zázračné doopravdy jsou.

Většina odrůd je bohatá na draslík, železo, zinek, hořčík a měď. Také jsou zdrojem prospěšných rostlinných sloučenin, jako jsou antioxidanty. Zde opět hraje roli jejich unikátní drobnější vzhled, který vede k tomu, že je obsah živin koncentrovaný. Tedy, abychom to vysvětlili – mladé sazeničky a menší lístečky obsahují vyšší hladiny vitamínů, minerálů a antioxidantů než stejné množství jejich zralých obdob – krajně až 40 x vyšší než.

Microgreens se totiž sklízejí hned po vyklíčení a veškeré živiny, které potřebují k růstu, se v nich stále nacházejí. Když se tedy sklidí ve správný čas, jsou jimi stále koncentrované. Což se odráží i na dobré chuti a textuře.

VITAMÍNY, ANTIOXIDANTY A JEJICH VÝZNAM

LUTEIN

    je produkován výhradně rostlinami a jeho blahodárná funkce je dána antioxidačními účinky. Zároveň pomáhá v pohlcování modré části viditelného světelného spektra. Hromadí se v sítnici lidského oka, kde plní ochrannou úlohu proti poškozujícím důsledkům volných radikálů.

BETA-KAROTEN

    je provitamin A, tedy vzniká z něj právě tento vitamín (a to až dvě molekuly z jedné molekuly beta-karotenu). Při nedostatku "Áčka" se zvyšuje riziko rakoviny a klesá celková obranyschopnost organismu. Samotný beta-karoten je důležitý antioxidant. Významnou roli hraje β-karoten při ochraně kůže proti poškození nadměrným sluněním.

VITAMÍN E

    je nejdůležitější antioxidant v těle. Jako takový chrání buňky před oxidačním stresem a účinky volných radikálů, proto pomáhá zpomalovat stárnutí a prokazatelně působí i jako prevence proti nádorovému bujení. Má také pozitivní účinky na tvorbu pohlavních buněk, zvyšuje plodnost a podporuje činnost nervového systému.

VITAMÍN K

    je vitamín rozpustný v tucích. Označení "K" je odvozeno z německého slova "Koagulation", tedy od procesu srážení krve. Je nezbytný pro funkci několika proteinů podílejících se na srážení krve a při procesu mineralizace kostí, buněčného růstu a metabolismu proteinů cévní stěny.

VITAMÍN C

    se podílí na syntéze kolagenu. Jeho nedostatek se proto projevuje menší pevností cévní stěny, zvýšenou krvácivostí, a dále typicky sníženou pevností vazivového aparátu zubu a s tím spojeným vikláním a vypadáváním. Dále je vitamín C důležitý pro tkáňové dýchání. Podporuje vstřebávání železa, stimuluje tvorbu bílých krvinek, vývoj kostí, zubů a chrupavek, podporuje růst. Podílí se také na antioxidační obraně buňky.

ANTIOXIDANT

    je látka, která dokáže v našem těle omezit takzvané volné radikály. Ty vznikají například nesprávným životním stylem, kouřením, konzumací alkoholu, ale i stresem. Antioxidant si tyto škodlivé potvůrky dokáže najít a neutralizovat. Neboť si tuto látko naše tělo nedokáže v dostatečném množství samo produkovat, je důležité antioxidanty doplňovat vhodnou stravou.

JAK TO DĚLÁME? - HYDROPONIE, LED A DALŠÍ VYCHYTÁVKY

HYDROPONIE

Zjednodušeně se jedná o metodu pěstování rostlin bez půdy. Půda je nahrazena roztokem plným minerálních živin, takzvaným živným roztokem. Ten musíme filtrovat, doplňovat jej živinami, upravovat hodnotu pH a teplotu. Jedná se o specifický vědecký postup, protože každá rostlina vyžaduje odlišné podmínky k perfektnímu růstu. Hydroponie ale nabízí ohromnou škálu výhod:

  • Naše microgreens se nikdy nedostanou do styku s pesticidy, agrochemikáliemi ani nekvalitní půdou, jsou proto vhodné i pro alergiky
  • Máme stálou kontrolu nad přesnou skladbou živin
  • Rychlejší a kvalitnější růst, který jsme dokonce výškově schopni upravit podle představ klienta
  • Ekologičtější a šetrnější zemědělství

Pro představu – vypěstování jednoho kilogramu rajčat obvyklým způsobem vyžaduje přibližně 400 litrů vody. V hydroponii to samé dokážeme s použitím pouhých 70 litrů vody. Ušetříme tedy více než 80 % vody.

LED

LED osvětlení se nazývá světlem budoucnosti. Zkratka se ve skutečnosti používá pro elektroluminiscenční diodu. Jestli teď nejste o nic moudřejší, věřte, že to je zcela běžné. Srozumitelněji se jedná o vysoce efektivní světelný zdroj, který patří do energetické třídy A+. My tuto technologii využíváme pro zdravý růst všech našich rostlin. Proč?

Díky nízké spotřebě LED technologie lze ušetřit až 90 % nákladů na osvětlení. Pyšní se dlouhou životností, nedochází k extrémnímu zahřívání (naše microgreens tak nemusíme dodávat v podobě uhlí), neobsahuje škodlivé látky a je recyklovatelná.

JEDINEČNÁ KVALITA VODY, PLASTY A MY

Z vody, která zajišťuje naší zeleni hydrataci, filtrujeme až 95 % veškerých nežádoucích látek, jako jsou například dusičnany, dusitany, těžké kovy, chlor, chemické látky, zbytkové léky ve vodě a další zvláštnosti. Využíváme k tomu reverzní osmózu. Limit pro pitnou vodu je 5 000 cizopasných částic na milion. My udržujeme hodnoty pod 10 částic na milion (ale děláme na tom:-).

Důležitá je pro nás udržitelnost. Našim pravidelným odběratelům (restaurace, bistra, kavárny) dodáváme výhonky v trvalých, znovupoužitelných obalech, které od nich zpětně odebíráme.

A to nejdůležitější nakonec Práce na naší farmě probíhají ručně. Semínka sázíme, zaléváme, kontrolujeme, upravujeme a s něžnou péči o ně dbáme dnem i nocí osobně.

PĚSTOVÁNÍ BUDOUCNOSTI ANEB VERTIKÁLNÍ FARMA

Mezi často skloňované termíny patří v dnešní době „zemědělství“ a jeho budoucnost. Jedním z hlavních důvodů pro četné debaty je totiž změna klimatu. Extrémy klimatu ovlivňují zemědělskou produktivitu, produkci potravin a přírodní zdroje, což má dopad na celé odvětví. Globální potravinový systém tak čelí neudržitelnému nátlaku a krachuje kvůli neefektivnosti v pěstování.

Do roku 2050 bude dle odhadů bydlet téměř 80% populace v městských oblastech. Podle tradičních postupů při výrobě potravin bude nutné vyčlenit alespoň další miliardu hektarů půdy, aby byla šance, že rostoucí populaci uživí. Více než dvě miliardy ha obdělávané půdy ale bylo již degradováno...

Že začínáme z "vostra"? Každopádně.

Právě nedostatek Země a zdecimování přírodních zdrojů byly hlavními hnacími faktory při hledání alternativ, jak vlastně na naší modré kulaté borůvce přežít. Jedna taková revoluční a inovativní na sebe dlouho nenechala čekat. Pracovalo a ověřovalo jí množství vědců, výzkumníků a expertů z oboru. Chcete vidět, jak moc je inovativní?

Jo... Je to docela přímočaré. Ale někdy jsou ta nejjednodušší řešení prostě nejlepší! A tak začalo to naše vertikální zemědělství.

Způsob dopravy
Zásilkovna | Zasilkovna na adresu | Osobní odběr - Praha metro C - Vltavská | Osobní odběr - Praha metro B - Anděl
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Microgreens

Oblíbení uživatelé
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--