Domů Profil prodejce jaroslav.safr
  • aktivní prodejce od r. 2021
    Reaguje na objednávky obvykle do 1 hodiny.
  • *neuvedeno*, ČR
  • 1 prodaných kusů
Hodnocení: nehodnocen
Nadšenci: 11
Aktivita: aktivní
Prodáno: 1
Registrace: 15.4.2021
Město: *neuvedeno*
Stát: ČR

jaroslav.safr

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

„mlha, bílá tma. Člověk chvilku je a chvilku není. Nevím, jestli pár metrů přede mnou stojí nějaký člověk, kaple, dům nebo komín. Ano, třeba svatý Petra jako skála. Někdy mám z takových obrazů strach.“

V keramických objektech a kresbách Jaroslava Šafra se prolínají málo zřetelné architektonické prvky, často figurální motivy s evokací rozmanité struktury chátrající zdi.

Jako výrazový prostředek používá většinou pálenou hlínu, často míchanou s šamotovou drtí, která podtrhuje přírodní charakter materiálu.

Hlavním inspiračním zdrojem pro tyto kresby a objekty je prostředí Severních Čech. Kraj často zchátralých církevních staveb a starých německých továren, jejichž ruiny mnohdy harmonicky zapadají do okolí. Kraj dříve bohatý a nyní neuvěřitelně zničený, kraj kde se krátery výsypek povrchových dolů střídají s krásnou přírodou.

„objevil jsem krajinu, které rozumím. Ale teprve ve chvíli, kdy jsem si tady obrazně řečeno i doslova namočil patu v louži pochopil jsem, že to co mne sem přitahuje, je utajeno v náznacích, stínech, tušeních a ruinách.“        (volně podle článku Pavla Otto pro Hospodářské noviny)

 Po absolvování výtvarné výchovy na Ped.fak..UK v Praze jsem se věnoval keramice. Mimo autorské tvorby jsem navrhoval a realizoval propagační předměty pro obchody typu Museum shop na zámku v Českém Krumlově, na Pražském hradě, apod., pro výstavy (výstava „Valdštejn“ v areálu Valdštejnské jízdárny v Praze), pro památkově chráněné objekty, ale také pro sídla různých firem.

Svoji autorskou tvorbu jsem prezentoval na výstavách a prodejních výstavních akcích po celé Evropě. Samozřejmě dokud nepřišla pandemie.

A snad, až pandemie odejde.....

  

Způsob dopravy
Zboží zasílám prostřednictvím České pošty jako balík "do ruky". Po domluvě mohu zaslat i jiným způsobem - balík "na poštu", dobírka. Lze domluvit i osobní odběr - nejlépe přímo v mém ateliéru. Balné podle velikosti a počtu zboží, příp. i podle náročnosti balení. Balení: kartónová krabice, polystyrén, bublinková folie, papír. Součástí balíku je prodejní doklad. Odesílání zboží: nejpozději do 3 prac. dnů ode dne obdržení úhrady (pokud nejsem schopen tento termín dodržet, zasílám upřesňující zprávu). POZN.: POŠTOVNÉ A BALNÉ UVEDENÉ U ZBOŽÍ JE POČÍTÁNO ZA 1 KUS. S VĚTŠÍM MNOŽSTVÍM OBJEDNANÉHO ZBOŽÍ SE MŮŽE NAVÝŠIT I POŠTOVNÉ A BALNÉ (UPŘESŇUJI ZPRAV. PŘI POTVRZENÍ OBJEDNÁVKY).
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od jaroslav.safr

Oblíbení uživatelé
Žádní oblíbení uživatelé.
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--