Domů Profil prodejce neke
  • Prodejce od r. 2010
  • Brno- Stary Lyskovec, ČR
Hodnocení: nehodnocen
Aktivita: -
Registrace: 29.5.2010
Město: Brno- Stary Lyskovec
Stát: ČR

neke

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Krásný den :)

Vítejte u NK Design věnovuji se, šperkům, dekoracím, dyzajnu a dalším ryze krásným jak já s oblibou říkám "čačinkám", které mají blízko ať už méně nebo více k westernové romantice, indiánům a boho vintage stylu. Postupně budu přidávat další a další výtvory a nápady které se mi podaří realizovat. Snad se Vám v NK Design bude líbit a v případě dotazů mě neváhejte kontaktovat

»-------> Just be Creative

S láskou ke koním... Krásou pomáhám

Z každého zakoupeného zboží předáme koňskému útulku PAMÍR 10% z jeho hodnoty. Www.pamir.websnadno.cz

S nákupem obdržíte krásný certifikát o příspěvku. Obdarujte své milované darečkem a dobrým skutkem. »------->

Symbol štěstí- Koňská podkova 

A přináší stěstí i dnes.

Našli jste na cestě koňskou podkovu? Tak to jste měli asi opravdu velké štěstí, protože najít dnes podkovu na cestě rovná se bez přehánění se malému zázraku.
Ale vážně. Dnes už koňská kopyta samozřejmě neklapou v ulicích měst tak často, jak tomu bývalo kdysi. Přesto však koňská podkova zůstává i nadále symbolem štěstí, který si lidé s radostí dávají na své domy nebo si je pořizují jako příjemnou dekoraci svých domovů v různých podobách.

Ale proč tomu vlastně tak je?
Příběh koňské podkovy jako nositele štěstí má hodně dlouhou historii, jejíž kořeny sahají mnohem hlouběji, než by se snad mohlo zdát.

Pokud bychom se chtěli vypravit opravdu někam až na samotný počátek této prastaré pověry, ocitli bychom se nejspíše v nějaké keltské osadě. Koňské podkovy se zhotovují se železa a právě železo bylo pro staré Kelty kovem, jehož působnost se neomezovala jen toliko na jeho praktické využití jako základního materiálu pro výrobu nejrůznějších předmětů denní potřeby, mezi kterými byly ovšem i železné podkovy.

Keltové byli přesvědčeni, že železo je obdařeno zvláštní mocí zahánět zlé duchy, kterých tehdy určitě bylo všude kolem opravdu požehnaně. Aby tyto zlé duchy odradili od nečistých úmyslů, věšeli si nad vchody do svých příbytků právě staré podkovy, které byly v keltské osadě těmi nejběžnějšími železnými předměty.

Ovšem Keltové nebyli sami, kdo byl přesvědčen o ochranné síle a moci železa. Stejného názoru byli například i staří Řekové a Římané. Ale ještě ve středověku se můžeme s touto vírou v magickou moc železa setkat v arabském světě.

Ostatně svoji důležitou roli ve funkci koňské podkovy jako nositelky štěstí sehrává i její tvar. Ten byl sám o sobě považován za účinného nositele štěstí. Například hroby starých Číňanů měly právě tvar podkovy, což mělo podle jejich víry navždy zajistit klid a štěstí jejich duším.

Koňská podkova jako symbol štěstí v dnešní době
Ovšem i v dnešní době je potvrzován význam tvaru podkovy pro psychickou pohodu. Psychotronici totiž tvrdí, že právě předměty, jež mají tvar podkovy, velmi silně vyzařují pozitivní energii, které pochopitelně není nikdy dost.

Buď, jak buď, i dnes zůstává koňská podkova symbolem štěstí, i když ji na cestě už asi jen tak snadno nenajdete. To však samozřejmě nevadí, protože se dá opatřit i jinak, než jen hledáním na cestě :) I když například nevěsty, jak se traduje v jedné verzi této pověry, by měly dávat přednost pouze podkovám ze zadní levé nohy klisny!

Koňská podkova by měla mít svoje místo nad dveřmi domů už jen proto, aby nám připomínala, že koně jsou naštěstí stále nedílnou součástí našeho života. Nezapomeňte podkovu správně pověsit otvorem vzhůzu aby se Vám z ní našlapané štěstí nevysypalo!

Pokud jste přeci jen podkovu na procházce nenašli nezoufejte  Podkovičku Vám rádi zhotovíme a štěstíčko s ní Vám zašleme. My jsme si podkovy doslova zamilovali <3 U <3

Ručně vyráběné, koňmi nošené podkovičky ve kterých je našlapané štěstí z nichž každý kus je originál 
»»-------->

Způsob dopravy
Česká Pošta- Doporučeně
Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od neke

Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--