Domů Profil prodejce Rákoska
  • aktivní prodejce od r. 2010
    Reaguje na objednávky obvykle do 14 hodin.
  • Pelhřimov, ČR
  • 14 prodaných kusů
  • 100% kladných hodnocení
Hodnocení: (9) 100%
Nadšenci: 13
Aktivita: aktivní
Prodáno: 14
Registrace: 31.10.2010
Město: Pelhřimov
Stát: ČR

Rákoska

/ Prodávající
Novinky
Žádné aktuální informace.

Autorská ručně vázaná fotoalba Martiny Malé…..

 

……která leží před vámi anebo jimi právě listujete, jsou originálním výsledkem mé několikahodinové tvořivé a milované práce s papírem a já bych se s vámi ráda podělila o radost, kterou mi toto prastaré řemeslo přináší.

 

Tak tedy…..

 

….mám ráda staré věci, fotografie, knihy a jako výtvarnice zároveň obdivuji neotřelá řešení , když něčemu dáváme novou tvář. Při studiu výtvarných škol jsem měla možnost navštěvovat několik let semináře známého plzeňského knihvazače (p. B. Zákosteleckého), kde jsem se naučila základům vazby a restaurování starých knih, alb a také chápání knihy jako samostatného uměleckého objektu. Tehdy se stala knižní vazba mým dominantním koníčkem.

      Miluji prohlížení si starých rodinných fotoalb a vzpomínání nad fotografiemi z nedávné či vzdálené minulosti, které lidi sbližuje, a proto také vím, že si tyto vzpomínky zaslouží důstojné, originální a trvalé řešení. (….Přijde-li k vám návštěva, není elegantnějšího vyplnění času po dobu přípravy kávy a občerstvení, než dát hostům k prohlížení krásné album s fotografiemi. Nálada se ihned stává pospolitější a veselejší , mám to vyzkoušenéJ….).

 

     Co dělá má alba originálním autorským počinem, je především zpracování motivu na vrchní desce fotoalba, ať už je to mozaika vykládaná z kousků tvrdého barevného kartonu, několikastupňový reliéf, využití sušených květů a přírodnin. Inspiraci k návrhu motivu nacházím převážně v přírodě,  kolem sebe v běžném životě anebo se pokusím ztvárnit přání toho, komu bude album náležet, do takové formy, aby vynikly kouzlo a myšlenka motivu. S radostí pak shledávám, že moje práce se stávají vhodným dárkem ke svatbě, místem, kam si novomanželé mohou založit fotky zachycující jejich nejhezčí den, k narození dítěte, k uložení vzpomínek na nějaké důležité mezníky či výročí v životě lidí, album- strom života - tomu, kdo se zabývá genealogií rodu, album-kolibřík k vepsání milostného vyznání a dětem k nalepení fotografií jejich nejbližších a nejmilejších ze všech, Deník – k zapsání každodenních zážitků,….

 

    Na výrobu svých fotoalb používám jen vysoce kvalitní materiál – např. listy alba jsou fotokartony vyšší gramáže (270g/m² a více, často dovoz z Anglie), mezi které vlepuji průsvitný papír, aby fotografie mohly být lepeny oboustranně, desky jsou potaženy knihařským plátnem nebo mačkaným damaškem a předsádkový papír si buď sama barvím a zdobím lihovými mořidly anebo kupuji speciální s raženým vzorováním.

     Vedle fotoalb vázaných tzv. japonskou vazbou, která dělám v základních velikostech

( velké- 44x26 cm, střední- 35x25 cm, čtvercové- 26,5x25 cm, malé- 26,5x16,5 cm, album „kolibřík“- 13x8 cm), se ráda přizpůsobím vašim představám o velikosti a námětu na album – je to pro mne vždy výzva. Zabývám se i klasickou knižní vazbou, např. při vytváření  Deníků, a dokáži dát také nový život vazbě na starém a zašlém fotoalbu anebo zrestaurovat starou knihu, rodinnou kuchařku atd.

    Snažím se, aby každé z mých alb bylo jedinečným a osobitým kouskem, které bude majiteli přinášet dlouhodobé potěšení, a proto přeje-li si někdo album z mého portfolia, které už ale patří někomu jinému, samozřejmě se mu pokusím vyhovět - mohu použít stejný námět, ale několika málo triky a lehkými proměnami vytvořím zase originál……

 

………a to mě baví Usmívající se

Komentáře
Pro přístup k této funkci se prosím přihlaste nebo se nejprve zaregistrujte.
Blog
Žádný záznam v blogu.
Fler Boxy
Žádný veřejný FlerBox.
Fler kluby
Uživatel nevlastní žádný Fler klub.
Top nominace
Uživatel nevytvořil žádnou Top nominaci.
Fotogalerie
Žádná fotografie ve Fler fotogalerii.
Zboží

Další zboží od Rákoska

Oblíbení uživatelé
Oznámit porušení pravidel tímto uživatelem.
Menu
--