Zásady práce s osobními údaji pro uživatele internetového portálu Fler.cz

Obecná ustanovení

Fler klade na ochranu osobních údajů velký důraz. Již od počátku chráníme údaje našich uživatelů co nejlépe dovedeme. Citlivá data (jako například přihlašovací heslo) jsou šifrována, kontaktní údaje nikdy nepředáváme do doby, než je zprostředkována samotná objednávka či pokud nám to neukládá zákon.

Účelem tohoto dokumentu je informovat vás o rozsahu a způsobu ukládání vašich osobních údajů, vašich právech a o formě jakou můžete svá práva uplatňovat.

Zpracování osobních údajů na www.fler.cz provádí Fler s.r.o. IČ: 29379946. Zpracovatel je řádně registrován na Úřadě pro ochranu osobních údajů.

Spravované osobní údaje

Na Fleru ukládáme a spravujeme osobní údaje našich uživatelů. Rozsah údajů se liší dle role uživatele. Záleží tedy na tom, zdali jste nakupující či prodávající a také, zda jste registrováni či nikoliv.

Registrovaný uživatel na Fler.cz

údajúčel/popis.volitelnéveřejné
E-mailová adresaZákladní unikátní identifikátor účtuNENE
Přihlašovací hesloUloženo v šifrované podobě NENE
IP adresa registraceUkládá se adresa, ze které byl účet založenNENE

Negistrovaný uživatel na Fler.cz

údajúčel/popis.volitelnéveřejné
IP adresa přístupuUkládá se každá adresa přístupuNENE

Nakupující (registrovaný účet)

údajvolitelnéveřejné
Název profiluNEANO
Jméno a příjmeníNENE
MěstoNEVolitelně
ZeměNEANO
Fakturační údajeNENE
Mobilní telefonANONE
ANONE
DIČANONE
Adresa dodacíANONE
Mobilní telefon - dodací adresaANONE
údaje o objednaném zboží, provedených objednávkách, zaplacených částkách, provedených platbách apod.NENE

Nakupující (neregistrovaný účet)

údajvolitelnéveřejné
E-mailová adresaNENE
Jméno a příjmeníNENE
Fakturační údajeNENE
Mobilní telefonANONE
ANONE
DIČANONE
Adresa dodacíANONE
Mobilní telefon - dodací adresaANONE
údaje o objednaném zboží, provedených objednávkách, zaplacených částkách, provedených platbách apod.NENE

Prodávající

údajvolitelnéveřejné
Jméno a příjmeníNEVolitelně
Fakturační údajeNENE
MěstoNEANO
Mobilní telefonNENE
ANONE
DIČANONE
Adresa dodacíANONE
Registrační číslo na puncovním úřaděANONE
Číslo bankovního účtuNENE

Účel a způsob zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje zpracováváme několika různými způsoby a pro odpovídající účely:

Nákup a prodej zboží a služeb na Fler.cz

Abychom mohli zprostředkovat vaši objednávku potřebujeme znát a dále zpracovávat vaše osobní údaje. Tyto údaje zpracováváme výhradně za účelem zprostředkování uzavření kupní smlouvy a právním základem takového zpracování je tedy plnění kupní smlouvy.

Tyto osobní údaje od vás získáváme výhradně na základě vaší registrace na Fler.cz případně vyplněním vašich údajů na webové stránce s nákupním košíkem.

Doba zpracování těchto údajů je po dobu vyřizování objednávky plus dobu minimálně 10 let, neboť tak nám to přikazuje daňový zákon.

Marketingová komunikace

V případě, že nám udělíte souhlas, budeme vaše osobní údaje (e-mailovou adresu) využívat pro zasílání novinek o výrobcích, zboží, akčních cenách a novinkách na Fleru. V žádném případě nebude vaše e-mailová adresa předána třetím stranám a váš souhlas se zasíláním marketingových sdělení můžete kdykoliv a s okamžitou platností odvolat kliknutím na odkaz uvedený v každé emailové zprávě nebo ve svém účtu na adrese: www.fler.cz/uzivatel/ucet/nastaveni-upozorneni

E-mailová podpora

V případě, že nás kontaktujete na některém z našich kontaktních emailů nebo pomocí kontaktního formuláře na adrese www.fler.cz/kontakt, můžeme vás požádat o poskytnutí jednoznačných identifikačních informací, které poslouží k ověření oprávněnosti vašeho požadavku. E-mailovou komunikaci s vámi archivujeme. Právním základem takového zpracování je náš oprávněný zájem.

Telefonická podpora

V případě, že nás kontaktujete na některém z našich kontaktních telefonních čísel, na začátku hovoru vás můžeme požádat o poskytnutí jednoznačných identifikačních informací, které poslouží k ověření oprávněnosti vašeho požadavku. Právním základem takového zpracování je náš oprávněný zájem.

Cookies

Při používání našich internetových stránek může docházet ke zpracování vašich osobních údajů prostřednictvím cookies. Více informací o tom, jak používáme cookies, naleznete na www.fler.cz/uzivatel/cookies.

Vaše práva jako subjektu údajů aneb co dělat, když chci své osobní údaje smazat nebo upravit

Pokud si přejete uplatnit níže uvedená práva a/nebo získat příslušné informace, můžete tak učinit rovnou přihlášením se do svého zákaznického účtu na stránkách www.fler.cz. Pokud u nás nemáte vytvořený účet a provedli jste nákup bez registrace, ale přesto byste rádi uplatnili některé z níže uvedených práv k ochraně svého soukromí, můžete nás kontaktovat prostřednictvím e-mailu podpora@fler.cz.

Pro přihlášení ke svému účtu potřebujete své přihlašovací údaje (uživatelské jméno/e-mail a heslo). Pokud budete svá práva uplatňovat jiným způsobem, můžeme vás požádat o poskytnutí jednoznačných identifikačních informací, která poslouží k ověření oprávněnosti vašeho požadavku. Odpovíme vám do 1 měsíce po obdržení vaší žádosti, přičemž si však vyhrazujeme právo tuto lhůtu prodloužit dle technické a časové náročnosti vašeho požadavku.

V souladu s platnými právními předpisy máte právo požadovat přístup ke svým osobním údajům, které jako správce osobních údajů zpracováváme, právo na jejich opravu nebo vymazání. Můžete také kdykoliv vzít zpět souhlas se zpracováním některých osobních údajů (např. údajů k marketingovým účelům), který jste nám poskytli.

Jaká jsou tedy vaše práva?

Vymazání vašich osobních údajů

Kdykoliv nás můžete požádat o vymazání vašich osobních údajů. Pokud nás oslovíte s takovou žádostí, smažeme bez zbytečného odkladu všechny vaše osobní údaje, které máme, pokud však vaše osobní údaje nepotřebujeme pro plnění smluvních a zákonných povinností či ochranu našich oprávněných zájmů, jak jsou popsány výše.

Zrušení účtu nakupujícího

  1. Pokud nakupující provedl objednávku, jeho údaje týkající se objednávky jsme povinni uchovávat po dobu minimálně 10 let od zrušení účtu.
  2. Pokud nakupující neprovedl žádnou objednávku jeho data mohou být na jeho žádost smazána s výjimkou těch údajů, která se týkají účelů zajištění bezpečnosti provozu systému a sítě (IP adresa).

Zrušení účtu prodávajícího

  1. Pokud prodávající zrealizoval zprostředkovanou objednávku, jeho údaje týkající se objednávky jsme povinni uchovávat po dobu minimálně 10 let od zrušení účtu.
  2. Pokud prodávající nepřijal žádnou objednávku jeho data mohou být na jeho žádost smazána s výjimkou těch údajů, která se týkají účelů zajištění bezpečnosti provozu systému a sítě (IP adresa).

Oprava vašich osobních údajů

Máte právo na opravu svých osobních údajů. Pokud máte účet na stránkách www.fler.cz, můžete tyto údaje upravit přímo po přihlášení do svého účtu. Některé údaje není možné opravit přímo (například údaje uvedené na faktuře), pak nás prosím kontaktujte prostřednictvím kontaktního formuláře na adrese www.fler.cz/kontakt.

Odvolání platnosti souhlasu

Udělený souhlas ke zpracování některých osobních údajů (např. údajů pro marketingové účely) můžete kdykoliv odvolat bez uvedení důvodů. Berte prosím na vědomí, že odvolání vašeho souhlasu nemá vliv na zákonnost jakéhokoliv zpracování prováděného na základě dříve uděleného souhlasu.

Vaše další práva

Vezměte prosím na vědomí, že podle zákona o ochraně osobních údajů máte, kromě výše jmenovaných, také právo:

  • požadovat po nás informaci, jaké vaše osobní údaje zpracováváme
  • požadovat po nás vysvětlení ohledně zpracování osobních údajů
  • vyžádat si u nás přístup k těmto údajům

Naši zpracovatelé osobních údajů

Zpracování osobních údajů je prováděno společností Fler s.r.o., osobní údaje však pro nás mohou zpracovávat i tito zpracovatelé:

  • Master Internet s.r.o., Brno - naše datacentrum.
  • ComGate, a.s.- realizace platební brány a služby Fler doprava
  • Google LLC, Mountain View, CA 94043, Spojené státy americké - anonymní statistika přístupů Google Analytics a služba reCaptcha
  • Účto Brno s.r.o. - účetní společnost
  • případně další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které však v současné době naše společnost nevyužívá

Zabezpečení dat

Vaše data ukládáme výhradně na vlastních nebo dedikovaných serverech v datacentru Brno u společnosti Master Internet, s.r.o., se kterou máme uzavřenou smlouvu v souladu s pravidly GDPR o Zpracování osobních údajů.

Při přenosu dat a souborů používáme zabezpečeného protokolu HTTPS. Dodržujeme nezbytná a přiměřená technická a organizační opatření pro zajištění bezpečného uložení těchto dat.

Závěrečná ustanovení

Dokument v této verzi byl vytvořen dne 07.05.2018, datum poslední revize je 07.05.2018 a tímto dnem nabývá platnosti.