Domů Prodané zboží prodejce evacernoskova Cínovaný přívěsek s paua perletí "Zvonek štěstí"

Gotické katedrály i dnes vzbuzují obdiv a úctu, jejich okna jsou krásná a neuvěřitelně působivá. Štíhlé siluety sloupů a věží míří k nebesům...

Při pohledu na malý plátek nádherně barevné paua mušle, který mi ležel na dlani, jsem věděla, že to asi nebude gotické okno, ale možná takový malý Zvoneček pro štěstí, co asi vytvořím.... A je to tu.

Lehoučký přívěsek má tvar zvonečku, či jakéhosi gotického talismanu, který vás nikdy nepřestane udivovat, protože má uprostřed nebarvený, neupravený, jen vyleštěný kousek pravé mořské paua perleti krásných barev. Celý přívěsek má rozměr 5,8 x 3,2 cm (měřeno v nejširších místech, bez očka), působí ale drobným dojmem, je lehký, zadní strana plátku není zakrytá, všechny části přívěsku jsou zcela hladké.

Zavěšený je na krásném bižuterním řetízku v galvanizaci gun metal, v celkové délce 46 cm, včetně zapínání na karabinku (karabinka a kovové části zapínání jsou z chirurgické oceli, nebudou se odírat, ani měnit vzhled). Oka řetízku mají podobný tvar jako přívěsek. Podívejte se prosím na všechny fotografie. V základní nabídce je přívěsek na řetízku za uvedenou cenu, jediný kus.

.............................

Pozn.: na přání vám mohu vyměnit zavěšení za kulatou černou kůži průměru 2 mm (foto). Zapínání stejné. Při objednání stačí uvést své přání do poznámky ke zboží, nebo mi napište svůj dotaz předem (dotaz na zboží). Mohu vám i upravit délku, pokud si to budete přát. Domluvíme se.

.............................

Tento autorský šperk je zhotovený ručně z pocínovaných drátků a bezolovnatého cínu se stříbrem. Cínovaná část je poctivě patinována černou patinou, důkladně ošetřena antioxidačním přípravkem, vyleštěna.

Kupujete jediný registr. originální kus na fotografii, s autorským certifikátem, v dárkové krabičce.

.............................

Perleť z paua mušle

Paua je mořský plž (latinsky Haliotis Iris, česky ušeň...), jeho lastury mají oválný tvar a mohou dosahovat délky až 18 cm. Perleť se vyznačuje jedinečnou a oslňující barevností, s mnoha barevnými přechody od všech modrých, fialových a zelných odstínů. Nachází se pouze na mělkém pobřeží Nového Zélandu. Měkkýš je údajně veliká kulinářská delikatesa. Lastura se skládá z mnoha aragonitových plátků. Dnes jsou mlži prudukující perleť paua (nebo abalone) kvůli znečištění moří téměř vyhynulí. Od poloviny 20. století se proto začali pěstovat uměle v Japonsku a Číně a od poloviny 90. let se rozšířilo jejich pěstování i v Austrálii, Kanadě a Irsku. Volný sběr je možný jen na speciální povolení a bez potápěčské výzbroje.

Perleť sice není minerál, ale vykazuje jemné léčivé a podporující účinky: vyzařuje ženskou energii, zářivost a krásu. Stimuluje intuici a představivost a fantazii, léčí emoce, přináší smích, radost. Otevírá a harmonizuje jemným způsobem všechny čakry. Na fyzické úrovni podporuje svalovou sílu, kvalitu zubů a kostí. Podporuje vstřebávání železa, vápníku a hořčíku.

(zdroje: www.liecive-kamene.sk, https://eprakone.wordpress.com, www.naturaliter.cz/magazin/usen-perlet-paua-nebo-take-abalone/)

Barvy:
Styl:
romantický
,
starobylý
Určení:
ženy
Materiál:
chirurgická ocel
,
cín
,
bižuterní kov
Minerály a ostatní:
perleť
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 18.12.2015
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: evacernoskova
Katalogové č.: 6943392
Vloženo: 11.12.2015
Menu
--