Domů Prodané zboží prodejce evacernoskova Cínovaný přívěsek s pravým citrínem POSEL HOJNOSTI

Univerzální symbol kruhu a anděl, jako posel hojnosti a prosperity, nebo harmonizátor vztahů a podporovatel všeho dobrého v životě. Citrín je kámen radosti, slunce, harmonie a prosperity. Může se stát vaším talismanem k přivítání bohatství na hmotné i duchovní úrovni...

Základem šperku je pravý přírodní citrín z Madagaskaru, s nepatrným fantomem, který zdánlivě připomíná prasklinu, je to jen tečka v průhledném kameni. Citrín je vybroušená špice – nepravidelný šestihran – světle kouřového zabarvení. V horní části krystalu je tmavší, směrem dolů zesvětluje. Krystal je usazen v bezolovnatém cínu s příměsí stříbra. Přívěsek je zavěšený na hranaté kůži (vepřovice 2x1 mm) černé barvy, která má měkký sametový povrch. Celkový obvod i se zapínáním na karabinku je 50 cm.

Na přání vám závěs bezplatně zkrátím, pište celkový obvod do poznámky při objednávání.

Kovové zakončovací komponenty a zapínání na karabinku je z chirurgické oceli, nedráždí pokožku, nemění vzhled.

Zhotoveno ručně, podle vlastního autorského návrhu, z měděných drátků, za použití atestovaného bezolovnatého cínu se stříbrem. Přívěsek je patinovaný, leštěný a povrchově ošetřený antioxidantem, který zabraňuje oxidaci cínu. Všechny části přívěsku jsou zcela hladké. K dispozici je tento jediný kus.

Kupujete registrovaný originální autorský výrobek na fotografiích, v dárkové krabičce, s doporučením na užívání, ošetřování a čištění.

.................................

Celá nabídka mých autorských cínovaných šperků je zde (klik): Tiffany

................................

Citrín pravý - zajímavosti

Přírodní citrín je žlutá, zlatožlutá, žlutozelená, nebo kouřově žlutohnědá odrůda křemene. Původ zabarvení stále nebyl uspokojivě vyřešen nebo vysvětlen. Je podobný záhnědě, ale mechanizmus vzniku zabarvení je odlišný a názory na vznik zabarvení pravých citrínů nejsou jednotné.

V přírodě nacházené citríny tíhnou k bledým odstínům žluté, někdy s kouřovým či lehce nazelenalým zabarvením. Sytost tónů kamene je ovlivňovaná množstvím barevných center – s jejich narůstajícím množstvím se barva prohlubuje. Citrín se na trhu objevuje od nejníže ceněných citrónových odstínů po drahé zlatooranžové a nádherně zlatohnědé variace. Některé přírodní citríny mohou přecházet do záhnědy či mohou srůstat se záhnědami. Přírodní, bledě žlutý citrín je obvykle vzácný.

Většina levných citrínů nabízených na trhu jsou tepelně upravované ametysty. Vypálený ametyst má typicky oranžové zbarvení a krakelovaný (popraskaný) vzhled. Navíc použité ametysty obvykle pochází z vulkanických geod v Brazílii a Uruguayi, kde se pravé citríny nikdy nevyskytují. Žíhané ametysty nebo synteticky vyrobené křemeny dopované Fe3+ vykazují dichroizmus, přírodní citríny ho však nemají. (zdroj:Wikipedie)

Tradičně přisuzované vlastnosti

Vlastnosti: Citrín funguje jako účinný čistič a regenerátor, který v sobě uchovává sluneční energii. Předává teplo, energii, zvyšuje tvůrčí schopnosti. Jedná se o jeden z krystalů, které nikdy nepotřebují čištění. Pohlcuje, proměňuje, rozptyluje a uzemňuje negativní energii, má mimořádný ochranný účinek na životní prostředí, ve kterém se jeho majitel pohybuje. Citrín přináší energii do všech úrovní života. Je považován za ochránce aury. Dokáže rovněž čistit čakry. Je to jeden z kamenů hojnosti. Přitahuje prosperitu jak v materiální, tak v duchovní rovině. Citrín je šťastný, štědrý kámen, pomůže vám urovnat vztahy, přitahuje pohodu, štěstí a rozptyluje melancholii a smutek. Pokud budete nosit přívěsek s citrínem, překonáte problémy se slovním vyjadřováním svých myšlenek a citů.

Léčebné využití: Citrín je vynikající kámen pro o obnovu ztracených sil a energie. V mnoha kulturách je považován za hodnotný léčivý kámen. Informace o účincích citrínu si lze vyhledat na internetu.

Nevystavujte citrín zbytečně slunečním paprskům, kámen na slunci bledne.

Barvy:
Styl:
extravagantní
Určení:
ženy
Minerály a ostatní:
citrín
prodejní cena
Cena není dostupná
Prodáno 4.2.2019
Zboží je nedostupné.
Informace
« »
Informace o zboží
Prodejce: evacernoskova
Katalogové č.: 10264609
Vloženo: 26.1.2019
Menu
--